Прочитај ми чланак

СНС: Немојте плашити Вучића са Шешељом, не брине нас његов повратак

0

vojislav-seselj06

Шеф посланичке групе Српске напредне странке Зоран Бабић изјавио је данас да ову странку не брине повратак Војислава Шешеља у Србију јер је политика коју он заговара одавно превазиђена.

„Влада је и до сада, када год је имала прилике и када год је то од ње тражено, давала гаранције за све наше грађане, па и за Војислава Ссесеља. Ова последња одлука је ствар хумане природе“, изјавио је он гостујући на РТС-у.

Бабић је додао и да Влада Србије брине о сваком грађанину, самим тим и о Војиславу Шешељу.

„Што се тиче саме политике, немамо чега да се бринемо јер мислимо да је та политика давно превазиђена у прошлости“, навео је он.

ХАГ: ИНФОРМАЦИЈА О ШЕШЕЉЕВОЈ СЛОБОДИ КАД НАПУСТИ ХОЛАНДИЈУ

У складу са праксом Хашког трибунала, овај суд из безбедносних разлога потврђује када је оптужени привремено пуштен на слободу тек када напусти Холандију и иста пракса ће бити примењена у случају Војислава Шешеља, навела је прес служба Хашког трибунала.

Претресно веће Хашког трибунала одобрило је Војиславу Шешељу привремено пуштање на слободу, што је Тањугу потврдила портпарол трибунала Магдалена Спалинска.

Влада Србије је доставила Хашком трибуналу условне гаранције за пуштање Шешеља. Лидер Српске радикалне странке је у Хашком трибуналу, у притворској јединици трибунала боравио дуже од 11 и по година, почев од 24. фебруара 2003.

Вулин о повратку Шешеља

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин изјавио је данас да је премијер Александар Вучић омогућио да Војислав Шешељ додје у Србију, али да неће бити дозвољено да се дестабилизује Србија.

Вулин је у Јутарњем програму ТВ Пинк рекао да сваки држављанин у Србији има право да се лечи и да буде чуван, али да, са друге стране, има покушаја да се долазак Шешеља искористи директно против Вучића и као нешто што би требало да дестабилизује Србију и да се то неће допустити.

Он је рекао да претпоставља да постоји неки договор између Хашког трибунала и Шешеља са којим ће и надлежни државни орган бити упознат и у складу са њим понашати.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања је додао да је „Влада Републике Србије дала гаранције истог секунда када су од нас затражене“.

Вулин је нагласио да Србија мора да настави путем који је кренула, а то је пут независности, суверенитета и „нашег сувереног бирања с ким и како и у којој мери“.

„Немојте плашити Вучића на било који начин, неће вам успети“, поручио је Вулин, истичући да се нада да ће у току дана разговарати са Вучићем.

Вулин је додао да је Вучићу „било нудјено и да је Запад стално користио ово као средство уцене и притиска – ако не будеш променио политику, када је Русија у питању, ако будеш одржао параду, ако Путин буде тако драг гост, видећеш да ћемо наћи начина да дестабилизујемо Србију“.

(Вечерње новости, Блиц)