Прочитај ми чланак

СНС КАРТЕЛ Режимски таблоиди и Весић данима кидишу на НИС због хале „Пинки“

0

Пре неколико дана, режимски таблоиди под контролом Вучића и Весића (највише их финансира Град Београд из буџета), напали су директора НИС оптужујући Руса за мобинг, отказе... Народ је у коментарима на друштвеним мрежама одмах погодио да се иза тога крију неке паре, а данас је Горан Весић разјаснио својом изјавом.

Заменик градоначелника захтева од компаније НИС да, уз проналажење правног модалитета, земунска хала „Пинки“ буде враћена у надлежност Београда (њему).

Весић је данас на свом Фејсбуку објавио да је прошле недеље упутио писмо генералном директору НИС-а Кирилу Тјурдењеву, у име Града Београда, и затражио да та компанија уступи своје већинске акције у земунској спортској хали “Пинки” Београду.

Он је у писму подсетио да је “Пинки” једина велика спортска дворана на територији општине Земун и као таква има велику улогу за развој спорта у том делу града.

“Будући да “Пинки“ данас послује као Акционарско друштво Културно – спортски центар “Пинки – Земун“ и да је компанија НИС а.д. као највећи акционар држала 48 одсто власничког удела, овим путем Вам се обраћам са жељом и намером да “Пинки“ уз проналажење правног модалитета буде враћен у надлежност Града Београда”, навео је Весић у писму.

Додао је и да би се враћањем хале у власништво Београда створили услови да град реконструише објекат (по тајним ценама као и све остало, од пара грађана Србије).

Весић подсећа и да је “Пинки” отворен 21. октобра 1974. године поводом обележавања 30. годишњице ослобођења Земуна, под именом Дом спортова, омладине и пионира „Пинки“.

Хала је била у власништву Града Београда до пре 21 годину, када је општинска власт, средином 2000. године, донела одлуку да трансформише Дом Пинки у Јавно преузеће Пинки-Земун, које од тада послује као акционарско друштво КСЦ Пинки – Земун, а већински пакет акција (48 одсто) продат НИС-у.

Када је руска компанија Гаспромњефт купила НИС постала је и већински акционар у хали Пинки, додао је Весић.

Иначе, једини посао Александра Вучића (ако не рачунамо то што је рекао да је кратко радио у некој гвожђари у Лондону) била је функцина директора хале „Пинки“ за коју је примао одличну плату из буџета.