Прочитај ми чланак

Нови мандатар Милош Вучевић у децембру убедљиво изгубио на свом бирачком месту

0

Будући премијер српске Владе и председник СНС Милош Вучевић је на децембарским изборима убедљиво изгубио на свом бирачком месту, као и на још два бирачка места која се налазе у улици Бранимира Ћосића, у којој Вучевић иначе станује.

Иако му је председник Александар Вучић поклонио поверење да буде мандатар нове Владе, његове најближе комшије ипак нису.

Милош Вучевић живи у Новом Саду, у улици Бранимира Ћосића. У овој улици налазе се три бирачка места која су од зграде у којој Вучевић живи удаљена на свега педесетак метара.

Конкретно, два бирачка места смештена су у МЗ „Народни хероји“ и једно у предшколској установи „Радосно детињство – Палчица“.

Бирачко место на коме је Вучевић гласао, налази се у МЗ „Народни хероји“ под бројем 188. На том бирачком месту СНС, чији је Вучевић председник, убедљиво је изгубио од листе „Србија против насиља“ која је освојила највише гласова.

На званичном сајту РИК-а пише да је коалиција „Србија против насиља“ освојила 40,45 одсто, док је СНС са листом „Александар Вучић- Србија не сме да стане“ освојила 32,69 одсто гласова.

Није се Вучевић прославио ни на пеостала два бирачка места на којим су гласале његове најближе комшије. На гласачком месту број 187, које се такође налази у МЗ „Народни хероји“ коалиција „Србија против насиља“ је освојила 43,71 одсто гласова, а СНС са листом „Александар Вучић- Србија не сме да стане“ је освојила 31,91 одсто гласова. На трећем бирачком месту ПУ „Радосно детињство- објекат „Палчица“, које се налази буквално преко пута МЗ „Народни хероји“ СНС је остварио још лошији резултат са освојених свега 28,88 одсто гласова, док је „Србија против насиља“ освојила 42,42 одсто гласова.

Оно што је такође занимљиво- на ова три бирачка места је била изузетно висока излазност која је износила просечно чак 65,18 одсто. Ако се израчуна колико је СНС освојио гласова на ова три бирачка места, на којима гласају Вучевићеве комшије, добићемо цифру од 31,16 одсто гласача који су гласали за Вучевићеву листу, док је „Србија против насиља“ освојила 42,20% гласова.

Уопште Нови Сад , као град, није наклоњен Српској напредној странци, јер су напредњаци на децембарским изборима у Новом Саду освојили укупно 39,1 одсто гласова, што је значајно мање од резултата на републичком нивоу где су освојили 46,75 одсто гласова, међутим Вучевићеве комшије су у многоме утицале на овако лош резултат, јер су и у односу на новосадски просек, СНС-у дали чак осам одсто мање гласова.

Novi mandatar Miloš Vučević na decembarskim izborima ubedljivo izgubio na svom biračkom mestu 2

Последицу овако лошег резултата Вучевића у свом комшилуку можда треба тражити у чињеници да Милоша Вучевића, чак и док је био градоначелник, грађани Новог Сада нису могли да виде у шетњи градом чији је градоначелник, иако је на том месту провео скоро десет година. У Новом Саду су се једно време чак и збијале шале како је Вучевић митско биће јер га нико никада није видео уживо.

Милош Вучевић иначе живи у стамбеној згради, у улици Бранимира Ћосића. То је миран крај Новог Сада који је познат по новосадском породилишту „Бетанија“. У овој улици постоји неколико кафића у којима комшије пију кафу и доста се добро познају и друже. Међутим, Милоша Вучевића комшије немају прилику да виде, а камоли да попију кафу са њим. Зграда у којој живи има капију и своје двориште. Када господин мандатар будуће Владе негде излази, то се може закључити по његовој лимузини коју, док је био градоначелник, његов возач и телохранитељ увезу у двориште и извезу се заједно са Вучевићем.

Од када је постао министар војни, по Кобрама које у цивилу стоје 24 сата испред зграде, као и контрадиверзионом прегледу који раде сваки пут када Вучевић напушта свој стан, прегледајући возила на оближњим паркинзима са псом за проналазак експлозива и завлачењем огледалцета испод сваког аута, може се закључити када Вучевић одлази и долази кући.

Милош Вучевић својим несебичним залагањем за странку коју води сигурно јесте оправдао поверење председника да му повери мандат, али својих најближих комшија није, што говоре резултати на децембарским изборима.

Можда је за придобијање поверења сопствених комшија ипак делотворније попити обичну кафу у локалном кафићу где се комшилук дружи и разговара, него седети са председником, председниковим сином и Синишом Малим у ексклузивном ресторану Џејмија Оливера који је недавно отворен у Београду на води.