Прочитај ми чланак

СНС и СПС остају у влади, УРС данас износи свој став

0

vucic_dacic_dinkic(Курир, Блиц)

Нови коалициони споразум који најављују напредњаци подразумева избацивање УРС из владајуће коалиције и ротирање министарстава која су до сада била у надлежности СНС,односно СПС, сазнаје Курир. 

Извор Курира још додаје да ће ресори које су водили Динкићеви људи бити подељени „на равне части“.

– Највероватније ће доћи до промене коалиционог споразума. Пошто Динкић остаје при тези да су његови министри богом дани, а да СПС и СНС замене своје кадрове ако сматрају да су лоши, УРС ће највероватније добити шут-карту. Ресоре које су до сада водили биће подељени између СНС и СПС, а постоји могућност и да напредњаци и социјалисти међусобно „размене“ министарства која су до сада водили – каже извор Курира.

Зорана Михајловић, потпредседница СНС, рекла је јуче да, уколико неко не жели да учествује у реконструкцији Владе, то може значити разговор о новом коалиционом споразуму. На питање да ли постоји могућност да Динкић изађе из Владе уколико не смени своје министре, Михајловићева је рекла:

– О томе треба да одлуче лидери коалиционих странака који ће сести и разговарати.

Директор „Ипсос стратеџик маркетинга“ Срђан Богосављевић види три опције у случају реконструкције Владе – договор којим ће сви бити задовољни, нови коалициони састав у случају да договора не буде или изборе.

Договор о реконструкцији којим би сви били задовољни захтевао би од лидера коалиције болне резове унутар сопствених странака, док је друга опција да се редефинише коалициони састав.

ursМарко Селаковић: УРС ће званични став о реконструкцији владе саопштити у недељу

Став који ће Главни одбор Уједињених региона Србије (УРС) донети на седници у недељу је једини званичан став странке, а све остало су личне оцене, жеље и ставови појединаца, макар они били и чланови Председништва, саопштио је данас портпарол УРС Марко Селаковић и додао да је време да се разговара о учинцима целе Владе.

Апсолутно је време да се критички и рационално разговара о учинцима целе Владе, свих министара и државних функционера из УРС без изузетка, наводи се у писаној изјави Селаковића.

Ово није време за самохвалисање, већ време које тражи реалан приступ и објективност, очекујемо да ће Главни одбор тако и поступити.

Наш рад је потпуно отворен за критику, како унутар наше странке, тако и за критику партнера и јавности. За нас нема и неће бити табу-тема, поручио је Селаковић.