Прочитај ми чланак

СЛУЧАЈ „БЕОГРАЂАНКА“ У ланцу послова Брнабић и Малог појављује се увек ЈЕДНО ИМЕ

0

Ко је човек који повезује српску власт и нејвећу компанију на тржишту комерцијалних некретнина у Србији? Марко Бастаћ, бивши поредседник општине Стари град, на твитеру је изнео је низ занимљивих детаља о продаји Београђанке и зграде Беко, и уласку Марере на тржиште Србије. Односну генезу продаје и блискост Синише Малог са куповином симбола града.

Везе између Игора Исаиловића и Синише Малог, пише Бастаћ, јесте да је Мали радио у Агенцији за приватизацију. Један од послова је продаја Гранд кафе чији је заступник био Игор Исаиловић. Исаиловић оснива своју адвокатску канцеларију и од тада заступа Синишу Малог у свим пословима.

FOTO: N.S

– 2007. године основана је фирма Бусбy финанциал цорпоратион у Београду на чијем челу је Марија Мали, фирму регистровао у АПР-у Игор Исаиловић.

– 2007.године основана фирма Алессио Инвестмент Лтд, дирецтор Синиша Мали. Фирму регистровао Исаиловић. 2010.године је фирма угашена… угасио је Исаиловић.

– 2014. Мали постаје градоначелник, а Исаиловић преузима пословање фирмом Оил Цонсултинг која је у власништву Синише Малог. Оил Цонсултинг послује са фирмом Футура плус Цанета Суботића.

– Исаиловић обавио промену власничке струцтуре фирме Инцоп – послови на коридору 11 на браћу Звонко и Жарко Веселиновић и кума Милан Радоичић.

– Исаиловић посредовао на куповини компаније Новости од стране Медија 026. Регистровао је фирму која је купила Вечерње новости.

– Власник Српског телеграфа Лазар СИмић радио је у адвокатској канцеларији Игора Исаиловића.

– Исаиловић је посредовао у куповини телевизији Прва И О2.

– 2015.године Исаиловић и Ана Брнабић су основали фирму Енергy& Инноватион.

– 2007.године Ламда купује комплекс Беко за 56 милиона евра, али их у судском спору стопира Војска Републике Србије. Ламда успешно добија спор након 7 година. Од 2014 до 2017 године се ништа не дешава.

– 2017 године су продали су комплекс Калемегдан Девелопмент-у, фирми Владимира Гогољева, блиског пријатеља Игора Исаиловића. Игор Исаиловић је регистровао фирму Калемегдан Девелопмент у име Гогољева.

Тада нови пројекат изградње К дистрикта промовише градоначелник Синиша Мали који је тврдио да су једини инвеститори Холанђани, да би се касније испоставило да је је умешана и фирма АГНС Инвест – фирма Александра Гајића који је повезан са највишим руководством СНС-а.

Калемегдан девелопмент купопродајним уговором из 2018. године продаје овај комплекс фирми НИАБГ Гроуп доо, која се касније пререгистровала у МПП Калемегдан Бусинесс Центер у власништву Марера Пропертиес-а

И мења директора у Милану Срећков која је на челу свих ћерка фирми Марера Пропертиес-а. Све ћерке фирме Марера Пропертиес-а су регистроване на адреси К дистрикта. Пројекте ове фирме промовише чак и Весић.

Исаиловић врши разне промене у фирми Марера Пропертиес и чак региструје фирму МПП Неw Пројецт која је купила Београђанку. 24.08.2020. године излази оглас о продаји дела Београђанке. 25.08.2020. Игор Исаиловић предаје папире за регистрацију фирме МПП Неw Пројецт.

Већ следећег дана је отворена фирма под овим називом. Од 34.165 квадрата пословног простора фирма МПП Неw Пројецт са оснивачким капиталом 100 динара и стара две недеље је купила 19.011 квадрата Београђанке на лицитацији за 16 милиона евра и 8 милиона инвестиције уз обавезу да задржи тренутне закупце.

Цена кирије са постојећим закупцима на годишњем нивоу је 2.250.000 евра.

Ето одговора ко је Игор Исаиловић. Човек коме сви верују – завршио је Бастаћ.