Прочитај ми чланак

СКУП за одбрану Устава и подршкa полицији испред РТС-а (ВИДЕО)

0

Испред зграде РТС у 13 часова почео је скуп који је организовала Привремена скупштина народа Србије (чланови покрета Душана Дунђера) како би, како кажу, заштитили Устав, војску, полицију, законе и све оне појединце, који су заклетву положили да ће служити и штитити народ. Они такође на скупу пружају подршку Јелени Симић, службенику полиције, која, како наводе, штити Устав, војску, закон и полицију, а која је на суспензији. На скупу се окупило неколико стотина људи.

– Штитећи Устав, законе, народ, полицију и војску, штитимо своју слободу, права наших породица и будућа поколења. Такође, да би се оствариле одлуке донете на седницама привремене Скупштине народа Србије, неопходно је да сви држављани Србије чија домаћинства имају мањи месечни приход од 89.000 динара, на лицу места представницима локалних самоуправа презентирају доказ о овој чињеници. Због изгласане помоћи најугроженијој популацији становништва од 1000 евра, сукцесивно по 100 евра месечно, са собом понети задњи чек од пензије или војну књижицу или други доказ о учешћу у рату – написали су у саопштењу организатори скупа.

Присутни носе заставе Србије, а и транспаренте са натписом: „Заштитимо Устав и народ“ и „Народ и војска 2021“.

У наставку следи културно-уметнички програм у којем несебично учествују такође обесправљени музичари и извођачи којима је задњих годину дана ускрацено право да раде и тиме обезбеде егзистенцију себи и својим породицама, кажу организатори.