Прочитај ми чланак

СКРЕТАЊЕ у НАТО СТРАНУ: Шутановац нови председник Демократске странке

0

Како јавља београдски Недељник Драган Шутановац после више од половине пребројаних гласова води са око 60 одсто освојених гласова, и теоретски не може да "падне" испод 50 одсто.

Generated by  IJG JPEG Library

На тај начин је остварио убедљиву победу над Бојаном Пајтићем, Зораном Лутовцем и Србољубом Aнтићем.

Драган Шутановац убедљиво води на председничким изборима у Демократској странци, сазнаке Недељник. После око половине пребројаних гласова има 57 одсто гласова, и мале су шансе да до краја бројања падне испод границе „50 плус 1“, кажу извори Недељника.

Врло брзо се међу демократама проширила вест да Драган Шутановац побеђује, а то уверење су учврстиле информације да је његова предност расла како су пристизали резултати, па се тврди да је на 80 одсто пребројаних листића имао око 60 одсто гласова, и да би до краја не теоретски не би могао да има испод 52 одсто. То је био сигнал за његов изборни штаб да почне да слави победу.

Тренутно се води борба за друго место, пошто према овим незваничним резултатима Бојан Пајтић и Зоран Лутовац имају мало испод 20 одсто освојених гласова, док је Србољуб Aнтић ма зачељу са око пет одсто, што ће се прецизније знати када се објаве званични резултати.

Право гласа имало је 18.300 бирача који су попунили регистрациони образац, уплатили чланарину и нису прешли у неку другу странку. На изборе је, према првим проценама, односно на основу прегледа половине бирачких места, изашло око 65 одсто уписаних бирача. 

На првим директним станачким изборима у странци, гласало се на око 130 бирачких места, гласање је трајало од 10 до 20 часова, и није било пријављених већих неправилности.

Поред прелиминарних резултата за председника странке, током вечери би могли да буду познати и, такође незванични, резултати гласања за потредседнике странке. 

Званични резултати се могу очеквати бар два дана након избора, односно док се не прикупе записници са свих бирачких места.