Прочитај ми чланак

„Вучићеви кумови раде оно о чему су могли само да сањају Ал Капоне и Корлеоне“

0

Функционер Демократске странке (ДС) Срђан Миливојевић изјавио је да у Србији кумови Александра Вучића раде оно о чему су могли само да сањају Ал Капоне и филмски Вито Корлеоне.

Он је то изјавио поводом одустајања Првог основног тужилаштва у Београду од кривичног гонења Николе Петровића, кума Александра Вучића, због саобраћајне несреће коју је изазвао са доказаним присуством кокаина у организму.

Миливојевић наводи да ће образложење Првог основног јавног тужилаштва у коме се наводи зашто неће кривично гонити Николу Петровића, кума Александра Вучића, због саобраћајне несреће коју је изазвао 6. марта прошле године, „ући у анале правосудног бешчашћа у држави коју је заробила мафија“.

„У Србији Александра Вучића могуће је и оно што чак ни машта филмских сценариста и режисера није могла да дочара на великом платну правећи саге о моћи организованог криминала. У култном филму Кум, сликовито је приказано како изнад закона живе кумови моћног мафијашког Дона Вита Корлеонеа, али је српска стварност далеко правазишла чак и изузетну способност имагинације редитеља и сценаристе чувене филмске трилогије. У Србији кумови Александра Вучића раде оно о чему су могли само да сањају и стварни Ал Капоне и филмски Вито Корлеоне“, саопштио је фукционер ДС.

Он је нагласио да нам је јуче прво основно јавно тужилаштво саопштило да кокаин пронађен код Николе Петровића виновника саобраћајне несреће против кога се води кривични поступак није доказ у току тог поступка, „баш као што нас Александар Вучић уверава да марихуана и други опијати пронађени на Јовањици нису дрога веће нешто што поседује малтене свака кућа у Србији“.

„Бити кум Александра Вучића је у данашњој Србији најисплативији посао јер омогућава да се возе аутомобили од неколико стотина хиљада нелегално зарађених евра, да се на друштвеним мрежама постављају снимци бахате и насилничке вожње, да се прети поштеним полицајцима, да се под дејством наркотика лупају ти прескупи аутомобили и да се, у најгорем случају по кума, одговара само прекршајно као да је реч о гажењу траве у парку, а не живих људи. Вучићеви кумови чак могу да буду осумњичени и за организацију проституције па да их неко из полиције и безбедносних служби дан пре планираног хапшења обавести да треба да напусте Србију. Вучић и његови кумови су од Србије направили државу какву су за себе желеле све генерације мафије широм света“, каже и додаје:

„На срећу, време мафијашког управљања овом државом је истекло, а време правде замениће ову епоху мафије. У Србији је ипак више полицајаца попут Слободана Миленковића и Катарине Петровић него оних који су спремни да пољубе руку шефу мафије око које ће ускоро шкљоцнути полицијске лисице“.

Никола Петровић неће бити кривично гоњен, није био пијан, а кокаин је пронађен само у урину, саопштило је јуче Прво основно јавно тужилаштво поводом саобраћајне несреће коју је 6. марта прошле године изазвао кум председника Србије Александра Вучића.