Прочитај ми чланак

СКОТ: САД не подржавају „велику Албанију“

0

Амбасадор САД у Србији Кајл Скот је у Суботици рекао да његова земља није за велику Албанију, али ни за велику Србију или Хрватску, већ за границе које на Балкану постоје и за то да се иде напред.

Упитан за коментар изјаве бившег америчког диопломате Вилијама Вокера којом се заложио за велику Албанију, Скот је рекао да изјаву још није видео, него само медијске написе и реаговања на њу.

– Оно што ја знам је политика моје земље, та политика је стабилност у овом региону. Ми нисмо за велику Албанију, као ни за велику Србију или Хрватску, ми смо за границе које постоје и да идемо напред. Не тражимо пројекат који не постоји у стварности – нагласио је Скот.

Новинари су америчког амбасадора питали и о пресуди која се ускоро очекује у вези с паљењем америчке амбасаде у Београду, а он је одговорио да то није питање односа САД и Србије већ пре свега питање српског правосуђа, образложивши то на следећи начин:

– Ако овај случај који, није једини који може да застари, заиста и застари, остаје питање – зашто? Већ дуго знамо ко је палио амбасаду и ако случај нема решење толико година то је онда питање за ваш правосудни систем – рекао је Скот.

Скат је боравио у Суботици, где је с министром за рад Александром Вулином обишао привремени прихватни центар за мигранте, где је изјавио да га је однос Србије према мигрантима од првог дана импресионирао.