Прочитај ми чланак

Скандалозно: У бази „Југ“, Војска Србије ће одржати вежбу са америчким маринцима

0

Americka-vojska-3

 

У бази „Југ“ крај Бујановца наредне године ће бити одржана вежба „Платинасти вук 2014“.

На вежби ће учествовати Маринске снаге САД, Национална гарда Охаја и војске неколико земаља из региона, најавили су у Сарајеву највиши представници Војске Србије.

На конференције начелника генералштабова земаља Америчко-јадранске повеље, нацелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић и делегација Војске Србије представили су капацитете базе „Југ“ крај Бујановца.

У бази „Југ“ ће средином 2104. године бити одржана мултинационална вежба „Платинасти вук 2014“, навела је Војска Србије у саопштењу на својој интернет страници.

Уз начелнике генералштабова земаља чланица Америчко-јадранске повеље -Албаније, БиХ, Македоније, Хрватске и Црне Горе, скупу у Сарајеву присуствују и заменик команданта Европске команде Оружаних снага САД и заменик начелника Генералштаба Оружаних снага Словеније.

Диковић је на маргинама скупа разговарао са замеником команданта Оружаних снага САД вицеадмиралом Чарлсом Мартољом.

Учешће у Америчко-јадранској повељи „представља добар оквир за унапредјење сарадње и разумевања у региону и за јачање способности земаља региона за пружање заједничког одговора на безбедносне изазове“, наведено је у саопштењу.

Србија у овој иницијативи има статус посматрача, од децембра 2006. године, подсетила је Војска Србије.

Танјуг