Прочитај ми чланак

ШЕШЕЉ:Цеца је била државни мамац за хватање Легије

0

БЕОГРАД - Певачица Светлана Цеца Ражнатовић пуштена је 2003. године из притвора како би намамила одбеглог команданта ЈСО Милорада Улемека Легију, означеног као организатора убиства премијера Србије Зорана Ђинђића!

Vojislav_Seselj_SRS_82fafc910cОво шокантне тврдње изнео је лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ у књизи „Четничка сабља над досманлијском главом“, наводећи разлоге због којих је Цеца, која је ухапшена у априлу 2003. године током полицијске акције „Сабља“, после четири месеца, изненада 15. јула пуштена из Централног затвора у Београду.

– БИА и МУП Србије су проценили да би Цецино пуштање на слободу могло послужити као мамац за Улемека. Челни људи БИА и МУП не очекују да ће Легија доћи у посету Цеци кад она изађе на слободу. Међутим, они су били убеђени да ће Легија с њом контактирати телефоном, те да ће техничка служба БИА, која је задужена за прислушкивање свих телефона у кући Ражнатовићеве, покушати да лоцира град и земљу у којој се Легија налази – тврди Шешељ у својој књизи, позивајући се на изворе из МУП Србије.

Челници ДОС у Шилеровој

Међутим, према Шешељевим речима, откривање места где се налази командант ЈСО, који је тада био у бекству због убиства Ђинђића, није било једини разлог за Цецин излазак из ћелије.
– Други разлог врха власти у директној је вези са Цециним свакодневним разговорима са управником ЦЗ, коме је дала чврсто обећање да у јавности неће откривати имена челника ДОС које је она лично забављала на журкама Душана Спасојевића у Шилеровој улици. Трећи разлог везан је за кооперативност Борислава Пелевића и његове Странке српског јединства у Скупштини – пише Шешељ.

Оно што се зна је да је Цеца Легију упознала кад и свог покојног супруга Жељка Ражнатовића Аркана – у Ердуту 1993. године. Легија је напустио ЈСО 2002. године управо после инцидента у клубу „Ступица“, где је на прослави Цециног рођендана разоружао и вређао полицајце.

Прошла без оптужнице

Ражнатовићева је ухапшена у априлу 2003. године у полицијској акцији „Сабља“ након убиства премијера Ђинђића, због сумње да је помагала „земунском клану“, али и јер је при претресу њене куће полиција запленила велику количину оружја. Ражнатовићева је осуђена на јединствену казну од годину дана затвора, у коју јој се урачунало и време проведено у притвору од 17. марта до 15. јула 2003. године. Легија предао у мају 2004. и издржава казну од 40 година. Против Цеце није подигнута оптужница за сарадњу са „земунским кланом“.

Улемеков адвокат Александар Ковачевић јуче није имао коментар, док Светлана Ражнатовић није одговарала на поруке и позиве новинара Курира.