Прочитај ми чланак

ШЕШЕЉ ЗВАО ДАЧИЋА ДА СЕ ДОГОВОРЕ, а СПС чека СНС

0

Лидер радикала Војислав Шешељ звао је телефоном председника СПС Ивицу Дачића и договорио разговоре о заједничком наступу на београдским изборима.

„Новости“, наводећи да би преговори о савезу требало да почну средином јануара, уколико се у међувремену социјалисти недоговоре са СНС о заједничкој листи.

Лидери радикала и социјалиста, према сазнањима овог листа, чули су се одмах након завршених локалних избора у Мионици, где су две странке први пут наступиле заједно и освојиле 16 одсто гласова.

Дачић и Шешељ сагласили су се да је заједнички резултат у Мионици добар, да су освојили више гласова него да су пред бираче изашли појединачно. Зато је закључак да њихови гласачи и симпатизери нису против савеза.

„Новости“ пишу да је Дачић Шесељу рекао да ће пре него што седну за преговарачки сто, социјалисти прво причати са напредњацима. Исти дан након тог разговора у седишту СРС на Магистарском тргу у Земуну, заседао је градски одбор СРС. Нешто више од 80 одсто, од 45 чланова, изгласало је да се преговара са СПС око коалиције, наводи лист.

Председник Београдског одбора СРС Миљан Дамјановић потврђује за „Новости“ да би преговори требало да почну 15. јануара, а да ће се резултат знати до краја месеца.

„Спремни смо да причамо о свему: да ли ће заједнички кандидат бити Александар Антић, којег су већ предложили социјалисти или ћемо наступати као тим. Са СПС „у пакету“ иде и Јединствена Србија и то нам није спорно. Добродошли су“, каже он.

Дамјановић наводи и да му није никакав проблем да се повуче као кандидат СРС за градоначелника и подржи Антића уколико се две странке договоре.

Могућег коалиционог партнера за београдске изборе радикали би могли да надју и у ПУПС-у. Отворени су за разговоре и са њима јер су већ заједно наступали у Костолцу, али засад још није било директних контаката, пишу „Новости“.