Прочитај ми чланак

Шешељ уложио жалбу

0

Vojislav-Seselj

Претресно веће Хашког трибунала је још једанпут показало да им у случају Војислава Шешеља није стало до правде и правичности.

Одлуком да се настави поступак против председника Српске радикалне странке са новоизабраним судијом Ниангом је супротна свим познатим актима међународног крививичног права. Нови судија никако не би могао да се укључи у поступак зато што је поступак против Шешеља фактички завршен и преостало је само већање и гласање и изрицање пресуде.

Нови судија не може у томе да учествује зато што он никада у животу није видео Војислава Шешеља и никада није видео ниједног сведока. Сврха сведочења у кривичним поступцима је да судија и слуша и гледа сведока прилоком сведочења да би на основу свеукупног утиска ценио веродостојност сведочења.

Шешељ је уложио жалбу на незаконито решење Претресног већа и тражио или да се поступак обустави и он буде одмах пуштен на слободу или да поступак почне из почетка. Втаћање поступка на почетак после 11 година противправног притвора било би у супротности са начелом суђења у разумном року па је једино правно могуће решење обустављање поступка и хитно пуштање Шешеља на слободу.

( Србин.инфо)