Прочитај ми чланак

Шешељ: Сама мисао о Србији у НАТО-у је злочиначка

0

SESELJ 67

„Срби никад неће заборавити злочиначко бомбардовање авијације НАТО-а, разарање наше земље и убиства српске деце“, изјавио је председник СРС-а руским медијима.

„Срби су увек волели Русију“

– Избори у Србији биће референдум о томе да ли Срби желе сарадњу са Русијом или се оријентишу према Европској унији – рекао је Шешељ, а преносе руски портали.

Он је додао да очекује да ће његова странка на изборима доживети значајан успех и добити око 20% гласова.

– Српски народ је увак искрено волео Русију и њен народ. Морам рећи да су различите српске владе од 2000. године биле неискрене када се ради о сарадњи са Руском Федерацијом. Они су углавном само говорили о пријатељским односима и партнерству са Москвом, а у ствари је за њих приоритет била ЕУ – сматра први човек Радикала.

Шешељ је за рат у Украјини рекао да се ради о изрежираном конфликту „у коме Америка користи екстремисте и сепаратисте“ и да је ова технологија искоришћена у многим земљама света.

– Сепаратистима и екстремистима се пружа финансијска и војна помоћ, као и информациона подршка кроз медије. Затим екстремисти покрећу обичне људе и неизбежно долази до крвопролића – тврди председник СРС-а, а преносе руски медији.

„ЕУ је гробница за мале народе“

Војислав Шешељ сматра да већи део српског народа не жели ни да чује за улазак Србије у НАТО.

– Срби никад неће да забораве злочиначко бомбардовање авијације НАТО-а, разарање наше земље и убиства српске деце. По мом мишљењу, сама мисао о нашем уласку у НАТО је злочиначка – сматра Шешељ, а преносе руски портали.

Што се тиче његовог односа према ЕУ, Шешељ је изјавио да се нада да Србија никада неће да уђе у овај савез.

– Европска унија је гробница за мале народе. И данас половина нашег народа не жели улазак наше земље у овај савез – уверен је Војислав Шешељ, преносе медији.

 

Извор: vesti-online.com