Прочитај ми чланак

Украјински генерал у шоку: Шта ће 60% официра Генералштаба у рововима?!

0

Украјинско руководство је почело да формира јуришне јединице од изузетно цењених кадровских официра Генералштаба који поседују тајне информације, а то би могло да угрози безбедност Украјине, оценио је пензионисани генерал Оружаних снага Украјине Сергеј Кривонос за јутјуб канал „Прјамој“.

– Да се 60 посто Генералштаба пошаље у ровове – па то је још један популизам. Ово већ превазилази све оквире – рекао је Кривонос.

Према његовим речима, биће интересантно када се неко од тих официра нађе у заробљеништву.

– Надам се да сте свесни каквим информацијама и знањем владају официри Генералштаба? А ови их шаљу директно у прве ровове – рекао је генерал.

У заробљеништву тако вредни кадрови могу да открију информације које су изузетно осетљиве са становишта државне безбедности.

Боље би било да се смањи број министара и запослених у валидним органима у Украјини тако што ће они бити послати на фронт, а не да се жртвују кључна војна лица Генералштаба, оценио је Кривонос.

Бивши шеф чешке војне шпијунаже: Украјина ризикује да заврши веома лоше
Украјина треба што пре да започне мировне преговоре, написао је бивши шеф чешке војне обавештајне службе генерал Андор Шандор.

„Тренутна ситуација на фронту опомиње да, ако се оружани сукоб настави и не буде пронађено мирно решење, Украјина ризикује да заврши веома лоше.“

Он је напоменуо је да је ситуација у украјинској војсци веома тешка и да то више нико, укључујући и њену команду, не крије.

Готово целом дужином фронта, који износи више од хиљаду километара, у току је бруталан сукоб исцрпљивања, а Руси на неким местима крећу у офанзиву и постижу тактичке успехе, указао је Шандор.