Прочитај ми чланак

ШЕШЕЉ: Одапело је и оно го*но… Шта сад с његовом лешином?“

0

Лидер Српске радикалне странке, Војислав Шешељ огласио се на свом Твитер налогу поводом смрти бившег високог представника у БиХ, Педија Ешдауна.

Ешдаун је подржавао међународну интервенцију у БиХ, а остао је познат по томе што је сменио највећи број званичника, махом из Републике Српске, због кршења Дејтонског споразума.

Судећи према ономе што је написао за покојног Ешдауна, Шешељ га никако није волео:

„Одапело је и оно го*но Педи Ешдаун, да није Тонија Блера, највеће и најсмрдљивије од свих енглеских го*ана. Шта сад с његовом лешином. Не сахрањујте га у земљу јер би цела планета почела ужасно да подригује. Најбоље би било да га као лорда конзервирају, па држе као украс Горњег дома“, био је бруталан лидер радикала.

Подсетимо, бивши високи представник у БиХ Педи Ешдаун преминуо је јуче у 77. години након што му је прошлог месеца дијагностикован озбиљан облик рака мокраћне бешике.

Ешдаун је рођен као у Њу Делхију у Индији где је отац службовао као капетан у индијској војсци. Одрастао је у Северној Ирској и Енглеској.

 

Од 1959. до 1972. службовао је у Краљевској морнарици и био официр у командосима и специјалној бродској служби. Затим је радио у дипломатској служби, да би потом постао посланик, а касније и лидер британских либералних демократа.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!