Прочитај ми чланак

ШЕШЕЉ НАСТАВЉА ДА ПО ЗАТВОРИМА ОБИЛАЗИ ЉУДЕ осуђене за убиство Ђинђића

0

Лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ посетио је данас Звездана Јовановића, осуђеног на 40 година затвора због убиства премијера Зорана Ђинђића, дан након што је посетио Милорада Улемека Легију.

Он је након изласка из пожаревачког затвора Забела, рекао да је до сусрета са Јовановићем и Улемеком дошло на иницијативу двојице затвореника, као и да је годину дана покушавао да дође до њих, али није успео, преноси портал Б92.

Шешељ је рекао и да очекује да добије од Звездана Јовановића исто пуномоћје које је добио од Улемека, којим се лидер радикала, како тврди, овлашћује да у његово име покрене ревизију поступка у којем је осуђен за најтеже кривично дело убиство.

Да подсетимо, лидер радикала Војислав Шешељ посетио је јуче у затвору „Забела“ Милорада Улемека, а након разговора показао је папир који му је предао Улемек, а којим му наводно даје овлашћење да са својим правним тимом покрене поступак ревизије судског поступка. У топ постпку Улемек је осуђен на најтежу казну затвора за убиство премијера Србије Зорна Ђинђића.

„Овлашћујем др Војислава Шешеља да у моје име и у договору с мојим адвокатима покреће сва правна питања и улаже све судске поднеске у циљу остваривања ревизије судских поступака који се воде против мене и у којима сам осуђен“, написао је Улемек.

На наводном овлашћењу нема печата, других података овлашћених лица, нити печата нотара.