Прочитај ми чланак

Сергеј: Не чекати Вучићеву милост, изаћи на изборе или још четири године ‘чемера’

0

Председник Покрета слободних грађана (ПСГ) Сергеј Трифуновић сматра да треба изаћи на наредне редовне изборе 2020. године, те да позиви за бојкот делују као још једна у низу идеја о подривању снаге људи на протестима, упоредивши је са, како је рекао, „јалово вођеним протестима”.

„О.к, бојкотоваћемо изборе и шта онда. Они (власт) ће увек скупити 50 одсто, добити изборе и формирати своју владу. То значи још четири године ‘чемера’. Мислим да треба изаћи на изборе. Заправо, урадити оно због чега политичка организација постоји”, истакао је Трифуновић за приштински РТК2, програм на српском језику.

Он је то рекао за ту телевизију у четвртак, а данас је снимак његовог гостовања објављен на Јутјуб каналу.

Трифуновић је додао да једину шансу да се нешто промени види на изборима, уз нагласак да је потребно свим оружјем борити се за изборне услове, као што је, како каже, пречишћавање бирачких спискова, замена Управног одбора РЕМ-а, како би се побољшала присутност опозиције у медијима, преноси Танјуг.

„Не смемо чекати да ‘милост’ Александра Вучића падне са неба. Морамо оштро у борбу”, закључио је Трифуновић.

Трифуновић је овај став изнео пре два дана, а један од лидера Савеза за Србију Драган Ђилас сматра, како је јуче изјавио за Н1, да треба одмах најавити бојкот.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!