Прочитај ми чланак

Милош Јовановић: Слажемо се са Павлом Грбовићем око изласка на изборе, али…

0

Ово је у потпуности разумљив став Павла Грбовића, председника Покрета слободних грађана о изласку на изборе 2. јуна, који сви ми у опозицији делимо – каже за Данас Милош Јовановић, председник Нове Демократске странке Србије.

Како додаје, „проблем је што, по нашем скромном суду, до 2. јуна нема више времена за стварање иоле нормалних изборних услова и што режим Александра Вучића, који и даље врши злоупотребу права на пребивалиште, не показује ни трунку воље да истински ради на побољшању истих“.

– О томе сведочи и њихово одбијање елементарних захтева опозиције – закључио је Милош Јовановић.

Павле Грбовић рекао је јуче да се противи бојкоту београдских избора 2. јуна, које је Ана Брнабић, председница Скупштине Србије, расписала прошле недеље, упркос званичном ставу коалиција Србија против насиља и НАДА да на тим изборима неће учествовати.

Данас, дан након Грбовићеве изјаве о томе да се противи бојкоту, на сајту Народне скупштине објављено је да тај покрет више није у заједничком клубу са Странком слободе и правде.

Мариника Тепић, шефица посланичког клуба ССП у парламенту, међутим, изјавила је да је на делу била заправо примена одлуке од пре месец дана о томе да ће се ПСГ издвојити из посланичког клуба са ССП.