Прочитај ми чланак

ШЕФА СНС ПРЕБИО СТРАНАЧКИ КОЛЕГА Посланица СНС оптужује за то опозицију?!

0

Револтиран оптужбама посланице Српске напредне странке (СНС) Ане Чарапић, одборник Странке слободе и правде (ССП) из Куршумлије Славко Илић, заједно са колегама из Савеза за Србију (СзС), на пола сата је блокирао магистрални пут Ниш-Приштина.

На овај потез се одлучио „због неистина које је Чарапић изнела на рачун СзС“ у републичком парламенту.

Како Илић каже за Директно.рс, посланица СНС Ана Чарапић је њега оптужила за пребијање шефа напредњака из Куршумлије Радована Раичевића, које се догодило пре двадесетак дана.

Наводи да то није тачно, као и да је лидер напредњака рекао да туча у којој је он задобио тешке телесне повреде, нема везе са политиком.

– Повод за данашње блокирање магистралног пута је обраћање Ане Чарапић за републичком скупштинском говорницом, када је оптужила нас из Савеза за Србију, да смо директно ми пребили њиховог тајкуна из СНС-а. Плус нас је вређала, називајући нас лоповима, уличарима и криминалцима – каже Илић и додаје:

– Пре десет дана сам отишао у МУП и предао захтев за блокаду пута, како бих са тог места прочитао деманти. Нисам позвао ниједног грађанина, људи који су дошли, дошли су спонтано. Ја сам одлучио да прочитам овај деманти на магистралном путу Ниш – Приштина, јер се наш глас нигде не чује. Ми смо овде медијски блокирани потпуно, наш глас не може да се чује нигде. Локални медији узимају новац од општине, али ни о чему не извештавају – рекао је Илић за Директно.рс.

Он још наводи да су данашњом блокадом покушали да скрену пажњу јавности на бахато понашање посланика СНС, као и да предузму нешто и да нагласе да они са поменутим инцидентом немају ништа.

– Ја сам данас рекао да је њега пребио његов страначки колега, члан СНС-а, и то је истина – истиче Илић.

Нагласио је да ће две недеље чекати извињење посланице СНС-а Ане Чарапић, а ако до извињења не дође, најавио је и могућност и блокирања аутпута.

– Очекујемо да нам се извини са истог места са ког је и изнела увреде. Ако је и мало морална, она ће се извинити, а ако није, следећи наш корак је читање овог писма на аутопуту – објашњава Илић.

Блокада пута је трајала око пола сата, саобраћај се све време протеста одвијао успорено, јер је полиција поред припадника опозиције из Куршумлије пропуштала аутомобиле.

Подсетимо, повод за данашњу блокаду је излагање посланице из Куршумлије Ане Чарапић, која је за скупштинском говорницом изнела увреде и оптужила опозицију да је пребила председника ОО СНС и директора А.Д. Планинка Радована Раичевића.