Прочитај ми чланак

Ђилас: За подршку Макрона је Вучић обећао аеродром Французима, хаос је последица

0

Потпуни хаос на београдском аеродрому је последица по Србију крајње штетног концесионог уговора са француским Вансијем. У жељи да добије подршку Макрона за своју антидемокрaтску политику Александар Вучић је обећао да ће београдски аеродром бити дат француској компанији. То је обављено на намештеном тендеру који је обележило отварање понуда других учесника и омогућавање победнику увид у исте.

Уговор између државе и Вансија никада није обелодањен и поред многобројних обећања Ане Брнабић, јер би се из уговора видело како су на овом послу зарадили људи блиску Александру Вучићу – навео је Драган Ђилас, председник Странке слободе и правде, чију изјаву преносимо у целости.

– У тренутку када је аеродром дат званична годишња добит је била 33 милиона евра и још толико се поклањало Ер Србији. Уз раст путника, који је у највећој мери последица огромног и финансијски неисплативог повећања дестинација ка којима Ер Србија лети, реалан годишњи профит Вансија це далеко надмашити сто милиона евра. За 25 година Французи ће зарадити нето преко две мијарде евра – каже Ђилас.

– Од када је Ванси преузео аеродром проблеми су свакодневни. Смањен је број радника, месецима је трајао колапс са хендловањем путника и посебно пртљага. Снег који је пао пре неколико дана довео је до вишесатних кашњења јер је радио само један систем за одмрзавање авиона. Паркинг на аеродрому је подигнут на невероватних 400 динара по сату. Реконструкцији, која је рађена са неквалитетним материјалима и са идејом да се што више уштеди, се не назире крај – додаје Драган Ђилас.

– Логична последица свега што је погрешно урађено и сталних напора концесионара да увећа своју добит је оно што се десило вечерас. Аеродром де факто престао да ради због грешке аеродромских служби. Ово је само још један доказ да од скока у будућност нема ништа. Уместо тога наставља се пропадање у садашњости које нам одузима било какву бољу будућност – закључује Драган Ђилас, председник Странке слободе и правде.