Прочитај ми чланак

Режим у паници због транспарената против Вучића

0

Пандемија грађанског нећутања је у току. Младеновачка полиција одузела је возило, које је било облепљено транспарентима "Чија ће деца враћати Вучићеве дугове?“, "Ко је убио Владимира Цвијана?“, доминантан транспарент је био "Вучић је најгори“. Ни ту није био крај. Самостални опозициони одборник у Скупштини Општине Куршумлија Звездан Ристић је позван на информативни разговор у полицији јер је на тамошњој свечаности уручења борачких споменица раширио транспарент "Космет је Србија, Вучић је издајник".

Александар Вучић хоће да победи све своје конкуренте. Приповеда се да степен подршке и љубави коју тај човек има од гласача, сарадника, такав да од њеног терета не може да хода него лети с краја на крај земље, од Лесковца, преко Пирота па до Париза.

Труст мозгова који га опслужује, у своје одабрано друштво не пушта никога иза кога не стоји тзв. изборна воља грађана. Панику изазивају и они са транспарентима.

Тако је полиција власнику у Младеновцу „ухапсила“ возило, које је било облепљено транспарентима „Чија ће деца враћати Вучићеве дугове?“, „Ко је убио Владимира Цвијана?“, а доминантан транспарент је „Вучић је најгори“. И то је само делић онога што смо могли да видимо. Јер, самостални опозициони одборник у Скупштини Општине Куршумлија Звездан Ристић је позван на информативни разговор у полицији јер је на тамошњој свечаности уручења борачких споменица раширио транспарент „Космет је Србија, Вучић је издајник“.

– Било је различитих реакција и присутних и обезбеђења, али и шокираних што неко то сме да им каже и покаже. То је моје виђење – казао је Ристић.

Возач председника општине малтретирао младића због транспарента против Вучића?! (ВИДЕО)

Међутим, виђење полиције је другачије. Министарство унутрашњих послова саопштило је да је полиција у Куршумлији обавила разговор са ветераном Звезданом Ристићем који је након добијања споменице, развио транспарент на којем је писало „Космет је Србија, Вучић је издајник“ јер је постојала сумња да се у његовим радњама стичу обележја кривичног дела изазивање панике и нереда.

А у случају Младеновца, како каже полиција, возило је било уклоњено због непрописног паркирања. Подсетимо, и то, почетком октобра на друштвеним мрежама појавио се снимак на коме се види како старији мушкарац малтретира младића током утакмице у Чачку, а према незваничним сазнањима, мушкарац који вуче младића је возач председника општине Горњи Милановац. Повод за малтретирање наводно је био транспарент окачен на једној страни фудбалског терена уперен против Александра Вучића.

Наравно да је пандемија грађанског нећутања у току. Слушајући Вучића у кампањи, стиче се утисак да је Србија окружена непријатељима и да још само он надљудском снагом успева да очува мир и стабилност. Међутим, у последње време изгледа као да ни он сам више није сигуран одакле права опасност долази, тако да свако његово обраћање окупљеним присталицама звучи као мешавина позива на свеопшту народну одбрану и извештаја о изградњи 1.436 мостова. Очигледно је да су протести у Србији утицали на подизање борбене готовости у СНС-у.

Нижу се напади на сваког сумњивог који није њихов и може бити не подржава Вучића. Напад за нападом тога неког и одбрана за одбраном председника Вучића. Гласа се за њега због недемократских избора, његових популистичких самохвалисања, лажи и бајки о златном добу. Зато у Србији они који нису за њега, немају права на изражавање осећања јер им то даје моћ, а она изазива панику код власти.

Страх је средство владавине и хитна помоћ диктаторима за растеривање сопственог страха. Зна то Вучић добро.