Прочитај ми чланак

ШЕФ МАФИЈЕ Вођа Кавчана Звицер побегао Миловим авионом до Париза

0

Владимир Добросављевић, политички аналитичар и историчар, тврди да је Радоје Звицер, вођа кавачког клана, из Црне Горе побегао авионом који користи актуелни председник те државе Мило Ђукановић.

Добросављевић наводи да је вођа „кавчана“ најпре државном летелицом одлетео у Париз, а потом наставио пут Јужне Амрике.

Фото: predsjednik.me

– Главни град Француске је највероватније био само станица на његовом путу бекства. Нема сумње да га је брзо напустио и отишао у Латинску Америку. Према сазнањима до којих сам дошао боравећи у Црној Гори, то су му омогућили политичари и остали државни функционери блиски председнику Ђукановићу – објашњава Добросављевић за „Ало!“.

Како додаје саговорник, Црној Гори је у интересу да крије вођу кавачког клана јер би се његовим хапшењем открила корупција великих размера у врху те државе.

– Јасно је да појединим високим функционерима Црне Горе не одговара да Звицер буде приведен правди. То би дословно значило да ће на површину испливати све њихове мутне радње. Стога, наводног вођу кавачког клана су послали у далеку земљу, где га вероватно чувају људи с којима учествује у шверцу кокаина – тврди аналитичар.

Говорећи о вези између овог криминалца и врха црногорске власти, Добросављевић подсећа да је Вељку Беливуку и Марку Миљковићу, Звицеровим војницима из Београда, у јануару ове године управо државни врх укинуо забрану уласка у Црну Гору.

– Осим што им је омогућен улазак у државу, додељења им је и полицијска пратња. Један део полицајаца чак је и одбио да учествује у тим криминалним активностима. Неминовно је да је бекство Звицера повезано с хапшењем београдског двојца, који је такође имао протекције код високих функционера Црне Горе – подвлачи Добросављевић.

Подсетимо, након што је Радоје Звицер побегао из родног Котора, српска полиција је за њим расписала Интерполову потерницу због више монструозних злочина за које се сумњичи. Истрага је показала да је организатор најмање седам убистава чланова супарничког, шкаљарског клана у Црној Гори и Србији. Такође, доводи се у везу и са деценијским шверцом велике количине кокаина из Јужне Америке у Европу.

Са Џонијем са Врачара наставио шверц кокаина

Како се раније писало, Радоје Звицер и његов сарадник Никола Вушовић, звани Луди Џони или Џони са Врачара, крију се у Бразилу или у Доминиканској Републици, где наводно постоји могућност да и даље организују шверц велике количине кокаина у Европу. Заштиту им, сумња се, пружају моћни нарко-картели, који су у истрази наведени као стари контакти вође кавачког клана.

Ђукановићев саветник пере руке од Беливука

Саветник председника Црне Горе за одбрану и безбедност Веселин Вељовић рекао је раније да није био у Управи полиције када је скинута забрана о уласку у Црну Гору Вељку Беливуку и Марку Миљковићу.

– Колегијумом Управе полиције руководио сам до 18. 12. 2020. године, од када сам именован на нову дужност саветника за одбрану и безбедност председника Црне Горе. Очигледно да с укидањем забране немам везе јер је то урађено 28. 12. 2020. године – рекао је Вељовић.