Прочитај ми чланак

САЗВАНА ПОСЕБНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ О КОСОВУ; Вучић: Спреман сам да говорим, одмах

0

Београд -- Председница Скупштине Србије Маја Гојковић сазвала посебну седницу парламента за 27. мај ове године на којој ће се наћи извештај о Косову и Метохији.

Гојковићева је данас новинарима казала да ће председника Републике Александра Вучића позвати да присуствује седници, учествује у расправи и поднесе извештај о Косову и Метохији. Вучић је раније за РТС изјавио да је спреман да се на тој седници појави.

Фото: Н.С.

Позив ће, додала је, упутити и премијерки Ани Брнабић, члановима Владе Србије и директору Канцеларије Владе Србије за КиМ Марку Ђурићу. „Очекујемо да се након извештаја председника отвори дебата и да у њој учествују сви посланици Народне скупштине, јер је ово веома важна тема“, истакла је Маја Гојковић.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је јутрос, гостујући у Јутарњем дневнику РТС-а, да је спреман да говори пред Народном скупштином о Косову – одмах, односно у наредних неколико дана, уколико за то постоји могућност.

Он је рекао о изјавама косовских званичника и о доношењу „Резолуције о геноциду Србије на Косову“, да верује да, нажалост, „зачарани круг на Косову и Метохији“ није затворен.

Поводом изјава Кадрија Весељија да је „Ниш стари српски град некада био настањен многобројним Албанцима“, за које тврди да су их Срби протерали, као и тога што он каже да су „наши стари Приштинци дошли из нишке зоне, посебно из околине Куршумлије“, председник Србије ја рекао да би „волео да дође у Ниш и Куршумлију, да види како то изгледа и како ће то да му успе“.

Вучић је казао да ће на све те провокације Приштине, Србија „реаговати уздржано и смирено“, да не изгубимо кредибилитет у међународној заједници, али и да ће „заштитити свој народ“.

Он је додао да ће Србија на одлуке Приштине реаговати и доношењем неких општих аката у Скупштини као и доношењем подзаконских аката у Влади.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!