Прочитај ми чланак

САВЕЗ ЗА СРБИЈУ: Претње градоначелнику Шапца Небојши Зеленовићу и позиви за линч

0

Савез за Србију (СзС) саопштио је да су путем друштвене мреже Фејсбук градоначелнику Шапца Небојши Зеленовићу упућени претње и позив за линч, због којих је он упутио допис Посебном тужилаштву за борбу против високотехнолошког криминала.

У саопштењу се наводи да је један од чланова Фејсбук групе „Ослободимо Шабац“, након што је Зеленовић у Скупштини града позвао на окупљање на следећим протестима „Стоп крвавим кошуљама“ и фер изборе, навео адресу на којој градоначелник Шапца станује са породицом и позвао остале кориснике те друштвене мреже да се „окупе испред зграде и отерају га из града“.

„На истој Фејсбук страници, отворен позив на насиље измедју осталих одобрава и одборник Српске напредне странке (СНС) у Скупштини града Шапца Горан Мијаиловић позивајући на даноноћну блокаду стана у ком живи градоначелник са својом породицом. Позив на протест испред зграде у којој живи градоначелник са породицом упутио је и активиста шабачког Градског одбора СНС Младен Чолић“, пише у саопштењу.

Наводи се да је Зеленовић због тога што сматра да је угрожена његова лична и безбедност његове породице позвао тужилаштво да реагује на отворене претње и позив на насиље и линч.