Прочитај ми чланак

Шаровић зове код Председништва: Шест месеци од убистава у школи, 40 дана од Бањске

0

Немања Шаровић, лидер покрета "Љубав, вера, нада" позив грађане Србије да сутра (у петак 3. новембра) од 19 часова дођу испред Председништва.

„Сутра се навршава шест месеци од трагедије у Рибникару и 40 дана од трагедије у Бањској. То је добар тренутак да се сетимо жртава, да покажемо да нисмо заборавили ни убијену децу у школи, ни ону у Дубони и Малом Орашју, као ни људе у Бањској које је режим жртвовао и који су несумњиво били преварени јер нису отишли у самоубилачку мисију већ су веровали да ће бити хероји, да ће интервенисати Војска Србије и ослободити север Косова. Уместо тога су ликвидирани од стране Куртијевих специјалаца у сачекуши, а више о томе нико не прича“, истиче Немања Шаровић. 

„Догађаји у Рибникару су покренули велике народне демонстрације. На чело протеста су се ставили прозападни политичари, пре свега, Имали смо више од 100.000 људи на улицама, људи жељни правде, који су тражили одговорност Вучића и свих институција чији је нерад и крими рад довео до тога да се таква трагедија деси. Формулисано је седам захтева, од смене министара, укидање националних фреквенција, до смене чланова РЕМ-а и пре свега промена у друштву. Али, видимо шест месеци касније да су народни бунт и протести „Србија против насиља“ злоупотребљени у предизборне сврхе, а они који су се представљали као технички организатори протеста су га претворили у политичку кампању. Убијену децу више нико не помиње. Одговорност било чију нико не помиње, ниједан захтев није остварен. То је срамота! Ми као народ морамо да се покренемо и покажемо да нисмо толико уљуљкани и анестезирани да више не реагујемо ни на трагедије“, констатује Шаровић.

Више о овоме погледајте у видео прилогу.