Прочитај ми чланак

Шаровић: Нећемо дозволити да нам ЕУ и Запад кроје Устав Србије

0

nemanja-sarovic aleksandar i andrej vucic

БЕОГРАД – Српска радикална странка најоштрије осуђује најаву актуелног режима да ће тела Европске уније доносити и писати нови устав Србије. Заправо, ово је само још један у низу доказа да се актуелни режим не одриче само суверенитета над Косовом и Метохијом, већ да се одриче државног суверенитета у целини.

„Овај устав ће по свој прилици бити октроисани устав. Октроисани устав се доноси без учешћа грађана, који су у Србији носиоци суверености и који своју сувереност преносе на државне органе власти. Октроисани устави се доносе само у апсолутним монархијама, у диктатурама, тамо где је војна окупација и тамо где је међународна управа“ – изјавио је Немања Шаровић, заменик председника Српске радикалне странке на конференцији за новинаре.

„Да смо ми у праву када кажемо да је то захтев Запада говори интервју Александра Вучића „Вол стрит журналу“ од 8. маја. Председник Владе Републике Србије најављује заокрет у државној политици и најављује промену Устава којом ће Преамбула, која Косово и Метохију дефинише као интегрални део Републике Србије, бити избрисана.“ – додао је Шаровић.

Српска радикална странка ће због тога кренути у још одлучнију борбу против режима у Србији. Ово је за нас само сигнал да издајнички режим Александра Вучића и Томислава Николића што пре морамо оборити с власти, стоји у саопштењу радикала.

 

Извор: Правда