Прочитај ми чланак

Шапић за изборе кандидовао мајку, оца и рођака

0

antinato1903Милош, Славојка и Небојша Шапић, отац, мајка и рођак актуелног председника општине Нови Београд Александра Шапић, извесно ће бити одборници у овој београдској општини уколико листа коју предводи овај бивши деесовац добије поверење грађана после локалних избора. Међу 49 одборника на листи „Александар Шапић – за председника општине Нови Београд”, Шапићев отац је на високом четвртом, мајка шестом, а рођак осмом месту. 

„Да сам могао на листу бих сигурно ставио и рођеног брата, али је његово пребивалиште у Земуну”, каже за „Политику” Шапић који је у кандидовању најближих сродника који га неће изневерити видео најбољи рецепт за сузбијање прелета после избора.

Најбитније је, како каже, да се међу одборницима нађу људи од поверења оног тима за који бирачи гласају. Они које је предложио, уверен је, уживају углед у свом крају, а истовремено сутра неће бити подложни политичкој трговини.

„Одборници добијају 2.000 динара по једном заседању Скупштине општине. То оставља простор за трговину, па се на локалима дешавају ’прелетања’ из једног табора у други. Бесмислено је када странке формално поставе најпознатије људе са те општине на одборничку листу, а онда ако победе ти људи оду на неку другу дужност.

ОПШИРНИЕ У ШТАМПАНОМ И ДИГИТАЛНОМ ИЗДАЊУ 

Извор: Политика