Прочитај ми чланак

РУСИ ДА ПОМОГНУ СРБИЈИ у случају „балканског рата“!

0

Руски председник Владимир Путин и премијер Александар Вучић састаће се током марта у Москви, где ће договорити убрзање испоруке шест "мигова 29", али и друге војне опреме и новог наоружања за Војску Србије. Можда и још значајније - њих двојица разговараће о могућности да Србија добије "интервентну војну помоћ" у случају ескалације сукоба у региону!

Према том договору, како пише „Информер, Русија би у случају озбиљнијег сукоба Србији одмах послала најновију војну технику, наоружање, али и помоћ у војним инструкторима.

Путин је најближим сарадницима, пре свега министру Сергеју Шојгуу, наложио да максимално убрзају испоруку шест „мигова 29“, ракетних система и остале опреме која је договорена за морернизацију српске Војске. Очекује се да ће бити речи и о унапређивању војне сарадње и заједничком улагању у наменску индустрију.

Помоћ и од обавештајаца

Осим реализације војнотехничког споразума Београда и Москве, Путин ће Вучића упознати и са драматичним сазнањима руских обавештајаца о опасним плановима НАТО пакта који намерава да изазове рат у Македонији и целом региону, наводи „Информер“.

Већ део информација из извештаја руских обавештајаца већ је достављен српским властима.