Прочитај ми чланак

„Руси да дају држављанство избеглим Србима са Косова“

0

Потпредседник Покрета социјалиста Братислав Југовић каже да би било потребно да Русија "лекс специјалисом" додели држављанство избеглим и расељеним са Косова.

107740241757b1f1cdacc6c576152656_v4_big

„Нико не сме да узурпира имовину руског држављанина, не сме да им руши куће и исписује графите са фашистичким порукама. Нико не сме руском држављанину да отме њиву и да му краде шуму, нити било ко сме на овом свету да преорава гробља дедова и прадедова руског држављанина“, изјавио је Југовић за Спутњик.

Он је оптужио западне силе да проналазе начин да „легализују пљачку“ онда када су опљачкани мали народи, а да ће последице морати да сноси онај ко „пљачка држављане великих“.

„Уз помоћ својих западних тутора Приштина је отуђила имовину протераних и расељених Срба у вредности од најмање четири милијарде долара. Сада неко жели и да ‘зацементира’ ту пљачку и да, и формално правно, присвоји огромно богатство које припада искључиво српском народу.

Не постоји Србин са КиМ који не би пристао да поред српског поседује и руско држављанство. Очување српске имовине на Косову и Меохији је гарант сигурности, али и опстанка нашег народа у јужној српској покрајини“, рекао је Југовић.