Прочитај ми чланак

РЕЖИМСКИ МЕДИЈИ: Вучић избацује Кркобабића и Поповића, а из КГ – Томиног сина

0

Чишћење владајуће коалиције од лоших кадрова који су се „одродили од грађана“ и „оштећен им је углед“ због афера могло би, према нашим сазнањима, да почне од Крагујевца „склањањем“ градоначелника тог града Радомира Николића иначе сина бишег председника. Николић јуниор се показао као неефикасан и створио је доста проблема владајућој коалицији па га не може спасити ни отац – бивши председник.

Извори блиски СНС наводе да би Николић после смене или договореног одласка могао бити намирен одласком у дипломатију, могуће чак и у Кину, али засад нисмо успели да добијемо званичну потврду за то.

Цео процес такозване борбе против „лоших момака“ у својим редовима има за циљ одржавање рејтинга односно власти, објашњавају саговорници и све је подређено само томе. Како додају, било да се то догоди током лета или на јесен, план је да се у јавност, посебно оном делу бирачког тела који гласа владајућу коалицију или би у будућности могао да гласа за њу, пошаље слика да се смењују неспособни, они који имају низак рејтинг, показује се да нема недодирљивих.

Према речима саговорника блиских СНС али и из те странке, тај моменат одстрањивања непопуларних и лоших страначких чланова биће искоришћен и за отклањање и потенцијално неподобних и нелојалних из шире владајуће коалиције, као што су министри Милан Кркобабић и Ненад Поповић.

Кркобабић не доприноси расту рејтинга владајуће коалиције, напротив, од како је ПУПС напустио коалицију са СПС рејтинг ове партије је на нивоу статистичке грешке. Поред тога слика коју “династија Кркобабић” шаље у јавност више приличи политичарима из ’90-их, насупрот томе СНС жели да изгради рејтинг владајуће коалиције као коалиције модерних политичара са јасном визијом будућности.

Министар Ненад Поповић се у владајућој коалицији не види као лојалан партнер, пошто личне интересе и промоцију ставља изнад општих интереса коалиције. Политичко солирање Поповића изаива отпоре у владајућој коалицији. Такође као и Кркобабић ни Поповић са својом виртуелном партијом, која има подршку око 0,3% гласачког тела, не доприноси рејтингу коалиције.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!