Прочитај ми чланак

„Реконструкција трга у Нишу плаћена фирми осумњиченој за крађу у ЕПС-у“

0

Посланик Народне странке Ђорђе Станковић изјавио је данас да су грађани Ниша из градског буџета платили фирми "Баувезен" (Бауwесен) 500 милиона динара за реконструкцију Трга Краља Милана, на коме није завршено 30 одсто радова, док је та фирма отишла у стечај, а бивше одговорно лице "Баувезена" ухапшено је због сумње да је умешано у малверзације у ЕПС-у.

Станковић је у писаној изјави навео да је Народна странка указивала да је „‘Баувезен’ корупционашка фирма, а градска власт у Нишу је баш са том фирмом склопила посао реконструкције градског трга“.

Станковић је навео да је реконструкција преосталог дела трга поверена другој фирми коју ће грађани из буџета морати додатно да плате.

„Када сам питао зашто ‘Баувезен’ не ради и преостали део радова за који је дао пројекат, један градски службеник ми је одговорио да питам министра грађевинарства Горана Весића. То је, међутим, више питање за Град Ниш, јер се у Нишу одлучује ко ради наш трг“, рекао је Станковић.

Он је навео да ни фонтана на тргу више не ради, а град нема гаранцију да ће бити поправљена о трошку фирме која је поставила.

„Грађани су дали 500 милиона динара, трг није завршен нити фонтана ради, и нико није одговоран. Да ли је могуће да је градска власт толико неспособна“, упитао је Станковић.

Он је истакао да ни мост на тргу није реконструисан по пројекту и да је „остао у мраку“, као и да је пре реконструкције осветљење било много боље.

„Питам градску власт колико је укупно из градске касе издвојено за радове на тргу и колико тачно коштају нови радови, као и ко је ангажовао ‘Баувезен’? Очигледно је да је плаћена договорена цена, а та фирма није завршила радове и отишла је у стечај да би сакрила корупцију“, казао је Станковић.