Прочитај ми чланак

Распада се ДС, Ђиласа напустио и градски одбор из Старе Пазове

0

Девет од дванаест одборника ДС у Скупштини општине Стара Пазова напустило је ову странку и формирало свој одборнички клуб Пазовачки покрет. Иступањем ових одборника ДС је остао без клуба у СО Стара Пазова јер је за његово оснивање потребно најмање пет чланова.

До круњења Градског одбора ДС у Старој Пазови дошло је због самовоље централе странке и нерасписивања унутарстраначких избора у овом општинском одбору, иако су се за то, на основу Статута странке, стекли услови.

– Готово половина чланова општинског одбора потписала је захтев за расписивање унутарстраначких општинских избора. Централа странке и Душан Елезовић као председник ИО, у чијој је то надлежности, оглушили су се о наш захтев, због чега смо и одлучили да напустимо странку и оснујемо свој одборнички клуб у Скупштини општине – каже за Курир Горан Јовић, председник новооснованог клуба и некадашњи председник општине Стара Пазова.

Ни председник ИО ДС Душан Елезовић, али ни други из врха странке нису јуче желели да коментаришу дешавања у Старој Пазови.

(Курир)