Прочитај ми чланак

Радуловићи леже на парама: Радуле сирома’, а жена богатун!

0

Београд – Он сирома’, ал‘ жена зато има! Иако Саша Радуловић, лидер Покрета „Доста је било”, у јавности покушава да се представи као скроман политичар кога нема пас за шта да уједе, ситуација је заправо знатно другачија.

sasa radulovic 3Тако, ем води фирме на име супруге Татјане, ем је сада „Ало!” дошао у посед документа који показује да је она од 2014. и власница пословног простора у луксузном делу Врачара!

Наиме, у пореској пријави имовине до које је „Ало!” дошао јасно се види да је Радуловићева супруга Татјана Радуловић марта 2014. пријавила власништво над 34 квадрата пословног простора, и то као физичко лице. Тај пословни простор налази се у самом срцу престонице, у Светозара Марковића 22. на Врачару, у пословној згради. Како се наводи у пореској пријави, тржишна вредност објекта износила је 2014. године 1,52 милиона динара.

Интересантно је и да се претрагом те адресе на интернету долази до податка да се баш ту налазе фирме „Емаркет цонсултинг” и „Емаркет Цапитал“, које су биле фирме Саше Радуловића.

Телефонски број пак који се наводи као број фирме више није у функцији, али је тај исти број раније био вођен као контакт телефон њихове друге фирме. Приликом позивања тог броја, док је био у функцији, константно се јављала телефонска секретарица на којој је било снимљено на енглеском: ”Добили сте „Емаркет Цонсултинг“. Узвратићемо вам позив у што краћем временском року. Молимо вас да оставите поруку након звучног сигнала.”

А то није једина фирма Саше Радуловића. Наиме, како је „Ало!” већ писао, некадашњи министар привреде био је власник неколико предузећа, и то фирме „Ебусинесс Сервицес“, чији је Радуловић суоснивач, а у којој је тренутно његова супруга Татјана већински сувласник, са уделом од 60 одсто, док је остатак у власништву њихове друге компаније „Емаркет Цапитал“. У тој фирми Радуловић је био већински власник до септембра 2013, када је сео у фотељу министра привреде и пренео све управо на супругу.

„Ало!” је већ писао и да је Радуловић својевремено водио стечај у преко 13 предузећа, а у готово свим тим фирмама је ангажовао и плаћао породичну фирму „Ебусинесс Сервицес“!

Но Радуловић је у својој имовинској карти навео да прима једино плату народног посланика од 70.000 динара, а да нема ни ауто, ни стан, нити икакву уштеђевину или компанију. Да ли је пак Агенцији за борбу против корупције пријавио шта се све води на његову супругу нажалост нисмо успели да сазнамо.

„Подаци о имовини супружника нису јавни подаци. Подаци из Извештаја који нису јавни не могу да се користе у друге сврхе осим у поступку у коме се одлучује да ли постоји повреда закона“, поручили су за „Ало!” у Агенцији за борбу против корупције и навели да су јавно доступни подаци о плати и другим приходима које функционер прима из буџета и других јавних извора и подаци о јавним функцијама.

Такође, јавни су и подаци о имовини функционера, праву својине на превозно средство, штедним улозима и праву коришћења стана за службене потребе.

Радуловић без коментара

Иако смо јуче покушали да добијемо коментар Саше Радуловића овим поводом, он нам до закључења овог броја, по обичају, ништа није одговорио. Но, контактирали су са нама из његовог покрета „Доста је било” и поручили да је Радуловић све што треба по закону пријавио Агенцији за борбу против корупције.

Надлежни да се позабаве

Драгомир Анђелковић, политички аналитичар, сматра да би државни органи много озбиљније морали да проверавају одакле функционерима имовина.

„Нисам велика присталица закона који омогућава да јавност суди о нечијој имовини, али проблем је што државни органи не раде посао како треба. Ако је Радуловић био стечајни управник у читавом низу чудних случајева који нису до краја разјашњени, а паралелно је његова имовина расла, то је озбиљно питање за надлежне државне органе“, истакао је он.