Прочитај ми чланак

Радуловић није хтео да потпише гаранције за Етихад?

0

sasa-radulovic

Министар привреде Саша Радуловић није желео да потпише гаранције за долазак компаније Етихад из Уједињених Арапских Емирата, јер је сматрао да поједини људи из тима који је заједно са Александром Вучићем уговарао овај посао, нису целокупну процедуру спровели по закону, сазнаје Данас из извора у врху Владе Србије.

Због тога је, према незваничним информацијама, уговор са овом компанијом из УАЕ био под знаком питања, након чега је први потпредседник Владе, наводно, реаговао тражећи од Радуловића да ковертира оставку уколико је то тачно. У Министарству привреде нису желели да коментаришу ове информације.

Наш лист је недавно писао да је министар привреде већ ковертирао своју оставку наводно због тога што није био задовољан економским мерама које је предложила Влада Србије и да зато није био присутан на тој седници Владе. Према тим информацијама, он је требало да оставку активира за месец дана, након што буду усвојене измене четири кључна закона. У Министарству привреде тада су, међутим, демантовали да је Радуловић ковертитрао оставку, а да се поводом мера није оглашавао у јавности зато што са службама интензивно ради на пакету из своје надлежности.

Реагујући на ове информације, Александар Вучић рекао је пре неколико дана да није упознат с тим да министар привреде Саша Радуловић жели да напусти Владу. „Ко хоће да буде у Влади и ко хоће да ради у Влади – супер. Ко неће да ради у Влади, може да каже да не жели да ради. Немам никакву врсту проблема с тим да ли неко нешто жели или не жели. Свако има право да бира своју будућност. Шта да радите, то је посао с којим се суочавамо. Мислим да се томе унапред радују неки који мисле да знају нешто“, навео је тада Вучић.

„Ја сам спреман за то, ако се то у крајњој линији и догоди, шта би се то страшно десило? За разлику од многих, ја се ником нисам нудио, а пошто ништа нисам украо и узео, па чак ни те дневнице нисам узео, које поједини узимају, шетам слободно и мирно, насмејано и лагодно и лагано одговарам на све“, додао је први потпредседник Владе.

(Данас)