Прочитај ми чланак

Радикали открили велику пљачку: Брнабић финансира нашим парама стране фирме

0

Посланик Српске радикалне странке (СРС) Милорад Мирчић изјавио је данас да та странка има примедбе на буџет за 2020. годину због пензија, недовољног улагања у комуналну инфраструктуру, екологије, и због задуживање Србије код страних банака.

Он је рекао да се током скупштинске расправа о буџету више говорило о актуелним аферама, него о суштинским питањима државног буџета.

СРС је, како је навео, критиковала неизмирене обавезе државе према грађанима, пре свега према пензионерима.

„Знамо да је Влада противзаконито и противуставно смањила пензије уз обећење да ће то бити надокнадјено. У новом буџету нема ставке која се односи на то повећање“, рекао је Мирчић.

Мирчић је оценио да с обзиром на то да у јавном сектору има велики број запослених на одређено време и да пензионера има 1,6 милиона, повећање пензија и плата у јавном сектору има за циљ да се од новца који су обезбедили порески обвезници придобију гласачи за предстојеће изборе.

Казао је и да у буџету нема великих средстава која би могла да се користе за капиталне инвестиције.

Он је навео да су посланици СРС указали на „опасност од задуживања код страних банака“ које финансирају инфраструктуру Србије јер те банке одлучују ко ће да изводи радове, док домаћа градјевинска оператива стагнира.

„Новац се даје тим извођачима и они га враћају тамо одакле је потекао кредит“, рекао је Мирчић.

Рекао је да се министарка градјевинарства Зорана Михајловић понаша „раскалашно“, јер је за „Моравски коридор“ намењено 300 милиона евра више него што је било најављено.

Указао је да је објашњење премијерке Ане Брнабић да ће то бити и „дигитални коридор“ понижавајуће за грађане.

                          ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!