Прочитај ми чланак

Први потези нових министара у Влади: Смена кадрова, довођење својих људи

0

 Lazar-Krstic-Nebojsa-Rodic-i-Igor-mirovic

(Блиц)

Нови министри у Влади Србије јуче су и званично ступили на дужност и готово сви већ првог дана најављују смене у својим ресорима. Игор Мировић, министар регионалног развоја, најављује за “Блиц” да ће предложити избор нових државних секретара, док ће нови шеф српских финансија Лазар Крстић у свој кабинет довести младе експерте са озбиљним искуством из иностранства.

– Задржаћу све који су стручни и који су својим квалитетима и способностима заслужили да остану – каже Мировић.

Крстић, који има и најтежи задатак, каже да ће његов кабинет чинити млади експерти, а да ће се ослањати и на професионалце који су и до сада радили у њему.

Лазар Крстић:

Мој печат је да из вида никако не губимо дугорочну одрживост, уместо краткорочних реформи које би послужиле до следећег изборног циклуса.
Очекује нас велики посао у државном апарату и појединцима.

Томислав Јовановић:

Свим ђацима треба да обезбедимо подједнаке услове за образовање, а у све школе морају да добију санитарне чворове.
Подићи ћемо ентузијазам запослених.

– Очекују нас суштинске промене. Држаћемо се два принципа – први је да створимо систем који ће онима који желе и могу да учествују у тржишној утакмици омогућити да без препрека, сувишних шалтера и кочница изађу на најбржи колосек и сутра спремни уђу у један већи европски систем, а други је да помогнемо и подржимо све оне који из ма ког разлога нису спремни да у тој утакмици учествују – најављује Крстић за “Блиц”.

Помозите рад Србин.инфо! Да и даље останемо независни, српски, православни, анти-глобалистички сајт.

Министар просвете Томислав Јовановић каже да ће обезбедити квалитетан и високостручан кадар који ће бити у стању да “поврате пољуљани углед образовању и науци”.
 
– Уколико буде потребе за променама, направићу их – рекао је Александар Антић, преузимајући ресор саобраћаја. Он је додао да се неће као свој претходник “градитељ” Милутин Мркоњић фокусирати само на коридоре, већ ће се као неко ко долази из политике концентрисати и на остале секторе.
 
Са доласком новог министра могуће су промене и у Министарству спорта.
 
– Само они који су добро радили имаће моју подршку – каже за “Блиц” Вања Удовичић.
 
На првој седници Владе у новом саставу формиран је преговарачки тим за придруживање ЕУ. Министар без портфеља за европске интеграције Бранко Ружић изјавио је за “Блиц” да ће то уједно бити и његов тим сарадника, као и да је већ првог дана имао састанак са главним преговарачем Тањом Мишчевић.

Branko-Ruzic-Aleksandar-Antic-Vanja-Udovicic

 

Рекли су

– Игор Мировић
Циљ нам је да у кратком временском року помогнемо великом броју локалних самоуправа које су на нижем степену развијености и законима отклонимо све негативне појаве

– Александар Антић
Морамо што пре активирати 800 милиона евра руског кредита за железницу. Важно је да повећамо бригу за одржавање путева првог и другог реда, а не само да градимо нове.

– Драган Гламочић
Приоритет договор незадовољних пољопривредних произвођача и прерађивача, као и убрзање исплата субвенција пољопривредницима у складу са захтевима.

– Вања Удовичић
Одмах ћу “напасти” актуелне проблеме јер нисам прихватио ову одговорност тек да би био министар или седео у фотељи већ да бих радио. Одмах крећем на терен. Спорт не постоји само у престоници.

– Бранко Ружић
Први задатак биће дефинисање оперативног плана на пољу координације процеса европских интеграција са свим учесницима, као и разговори у Канцеларији за европске интеграције.