Прочитај ми чланак

ПРОТЕСТ ПРОТИВ ДИКАТУРЕ за време инаугурације Вучића за председника Србије

0

Организатори протеста Против Диктатуре позвали су данас грађане да им се придруже на мирном протесту испред Скупштине Србије у време полагања заклетве Александра Вучића.

Испред Народне скупштине се окупљамо како бисмо изразили протест против полагања заклетве председника који је легалитет стекао на изборима одржаним у апсолутно нефер условима.

Подсећамо на бројне неправилности које су обележиле изборни процес, попут неуређених бирачких спискова, противзаконитог бројања гласова са подручја Космета, јавног бројања великог броја непресавијених гласачких листића и на бројне индиције о куповини гласова.

Сматрамо да председник изабран у оваквим условима не поседује легитимитет и сматрамо грађанском дужношћу спречавање даље делегетимизације државних функција која је у пуном јеку.

Позивамо грађане који се противе увођењу диктатуре да се ујединимо у борби против успостављања диктатуре, све синдикате, професоре који су нам предавали и који су нас научили да се диктатури грађани морају супростављати, све невладине организације, све политичке организације и све политичке странке.

Сви су добродошли да помогну у заједничкој борби за владавину права и очување државе, наводи се у саопштењу.