Прочитај ми чланак

ПРЕПОРУКА ЗА КОНЗУЛА Шабанов син има фирму за прање веша и везе са људима…

0

Михајло Шаулић, син покојног певача народне музике Шабана Шаулића, према писању медија само што не заседне у фотељу конзула у Цириху, а судећи по његовој биографији референце које су га препоручиле за дипломатију су руковођење фирмама за прање веша и чишћење, али и пословни ангажмани са људима из власти.

И то не само из Социјалистичке партије Србије – Ивицом Дачићем и почасним председником Милутином Мркоњићем, како су медији раније писали о везама породице Шаулић са политичарима, већ са особама блискима напредњацима, било да учествују у власти на београдском нивоу, било да медијски хвале режим Александра Вучића.


Млађани Шаулић је, судећи према подацима на сајту Агенције за привредне регистре власник фирме „Ецо цлеанинг 2010“, чији је законски заступник његова старија сестра Санела Мирковић. Фирма је основана 15. марта 2010. године а целокупни оснивачки капитал – 500 евра, како је објављено на сајту АПР-а, Михајлов је.

Ова фирма, како је објављено на њеном сајту „сарађује са великим бројем угледних компанија и појединаца“. Уз напомену „штитећи приватност јавних личности из области спорта, политике, културе, уметности, дипломатије којима су животне навике наметнуле велике и захтевне просторе“.

На сајту фирме навели су само неколико компанија које одржавају, тачније чије просторије хигијенски одржавају. Интересантни су клијенти фирме за чишћење, коју је основао будући конзул Србије у Цириху, и међу њима је једна од ретких банака у власништву државе „Српска банка“, као и компаније које се посредно повезују са влашћу – „Ауто Чачак“, Мегатренд универзитет“. Међу клијентима „ЕЦО Цлеанинг“-а је и „Бонакетрејд“, а садашњи „ГАРДЕКС 004“, чији је законски заступник Наике Бокан, ћерка Владимира Вање Бокана, убијеног у Атини 2003. године, који је претходно повезиван са шверцом цигарета на државном нивоу.

Будући српски дипломата је такође званично још власник и фирме за прање веша „ЕЦО Лаундрy“, основане 3. новембра 2014, да би годину и по дана касније, на сајту АПР, где је и даље активна, објављен привремени прекид. Недавно је будући спрпски конзул постао и члан Управног одбора „Фондације Дајана Јакшић (Пауновић)“.

Члан је и Управног одбора фондације

Бивша водитељка „Пинка“ је напустила „ружичасту“ телевизују да би се посветила хуманитарном раду, али и постала чланица Савета за родну равноправност Града Београда.

Млађани Шаулић је члан УО, на чијем је челу, занимљиво је, Марко Матић, заступник Медијске мреже „Антидот“, познате по хваљењу председника Србије Александра Вучића и СНС-а, иза чијег оснивања је, како су медији својевремено писали, стајао котроверзни бизнисмен Станко Суботић. Наследник „краља музиуке“, али не у музичким водама, нема дипломатског искуства за тако важан положај као што је конзул у Цириху.

Али у Србији то нажалост није ни важно, нити се цени при именовању људи у дипломатским круговима, већ је важнија препорука контакти са људима блиским влашћу било преко хигијенског одржавања просторија, били преко члнаства у управном одбору фондације.