Прочитај ми чланак

ПРЕМИЈЕР ВУЧИЋ ОТКРИО: Пајтић ми је омиљени опозиционар

0
Aleksandar-Vucic-Bojan-Pajtic-2ЈJaroslav Pap 0

Фото: Танјуг – Јарослав Пап

Са опозицијом коју оличава лидер ДС Бојан Пајтић, власт нема разлога за бригу, изјавио је премијер Александар Вучић и искључио могућност расписивања ванредних парламентарних избора у Србији.

Вучић је, за „Политику“, такође рекао да још није донета коначна одлука да ли ће у Новом Саду бити одржан најављени митинг СНС, који је одложен, јер је ДС за исти дан у Београду најавила свој скуп.

У интервјуу под насловом „Пајтић ми је омиљени опозиционар“, Вучић је, упитан да прокоментарише наговештаје да ће бити ванредних парламентарних избора, одговорио: „Ма, какви. Зашто би их било? То су новине измислиле. Кад им понестане тема, они измисле“.

Он је такође рекао да први пут чује да би Борис Тадић могао да буде потпредседник владе задужен за економске односе с иностранством.

– Веома поштујем господина Тадића, много више него неке друге, не зато што је он мој омиљени опозиционар већ зато што он зна шта је држава. Али ми се политички разликујемо и нисам размишљао о томе да он на било који начин буде део Владе – рекао је премијер.

Вучић је истакао да још није донета коначна одлука да ли ће најављени митинг СНС, одложен зато што ДС организује свој митинг 25. априла, ипак бити одржан у Новом Саду, нагласивши да ће само захваљујући разумној одлуци СНС бити избегнута свака могућност сукоба.

– Још нисмо донели коначну одлуку о томе, али је интересантно да нико не примећује да ће само захваљујући нашој разумној одлуци бити избегнута свака могућност сукоба између грађана Србије, јер је идеја контрамитинга, коју су у јавност гурали војвођански режим и бивши режим на републичком нивоу, била опасна, неодговорна и крајње неозбиљна – истакао је Вучић.

Премијер Вучић је додао да би било боље да ДС поднесе рачун за своју 16-годишњу владавину, као што ће СНС изнети своје планове и програме за будућност.

Извор: Политика.рс, beta.informer.rs