Прочитај ми чланак

Прекршајна пријава против Бошка због „Слободне зоне“ испред Председништва

0

Председник покрета Двери Бошка Обрадовића је дан после суђења пред Прекршајним судом у Београд због организације протестне шетње на опозиционом митингу 13. априла, добио прекршајну пријаву и због организације „Слободне зоне“ у Пионирском парку испред Председништва Србије 4. маја, саопштио је данас тај покрет.

Захтев за покретање прекршајног поступка против Обрадовића потписао је исти полицајац – потпоручник Милосав Стиковић, који је предлажио да се саслушају као сведоци два полицијска службеника Одељења за јавни ред и мир.

FOTO: SRBIN.INFO

Саслушање је заказано за 17. децембар у Прекршајном суду у Београду.

Обрадовић је навео да је то само „још један доказ колико далеко иде лаж на којој почива систем власти Александра Вучића“, подсетивши да председник СНС скоро у свакој својој изјави истиче да у Србији може слободно да се шета на свим протестима, а онда стижу једна за другом прекршајне пријаве опозиционим активистима и организаторима протеста.

„Све је замена теза, лаж и превара када је ова власт у питању. Али, неће нас заплашити ни зауставити. Настављамо са опозиционим активностима, протестима и грађанском непослушношћу још јаче, све до пада актуелног режима“, рекао је Обрадовић.