Прочитај ми чланак

ПРЕДСЕДНИК ЧЕШКЕ: „Волим Србију и српски народ, али не и Косово“

0

Председник Чешке Републике Милош Земан рекао је по доласку у Београд да веома воли Србију и српски народ, али "не и Косово".

Земан је допутовао у посету Београду и на аеродрому „Никола Тесла“ дочекао га је његов домаћин, председник Србије Александар Вучић.

Foto: PREDSEDNIŠTVO SRBIJE

„Односи између Србије и Чешке су данас на највишем нивоу“, написао је Вучић на налогу „Будућностсрбијав“ на Инстаграму, уз фотографије са дочека на аеродрому.

Председници Вучић и Земан јуче су положили венце на Споменик браниоцима Београда 1914-1918. на Новом гробљу.

Планом посете предвиђено је да у среду двојица председника одрже тет-а-тет састанак, а након тога уследиће пленарни састанак делегација Србије и Чешке.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

„Odnosi između Srbije i Češke su danas na najvišem nivou.“ – predsednik Vučić dočekao je na beogradskom aerodromu Nikola Tesla predsednika Češke Miloša Zemana koji boravi u dvodnevnoj poseti Srbiji.

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) дана

За сутра је најављено и потписивање билатералних споразума, после чега ће уследити изјаве за медије председника Србије и Чешке.

Како је најављено, у среду ће бити отворен Српско-чешки пословни форум, на коме ће, поред двојице председника, учествовати председници привредних комора Марко Чадеж и Владимир Длоухи.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Češke Republike Miloš Zeman položili su vence na Spomenik braniocima Beograda 1914-1918 na Novom groblju.

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) дана