Прочитај ми чланак

Предлог декларације о моменталном и безусловном пуштању на слободу др Војислава Шешеља

0

Vojislav Seselj5

Скупштина Града Зрењанина  констатује да је последњим, трећим одлагањем изрицања пресуде потпуно и неповратно обесмишљен у историји незабележен маратонски процес који се пред Хашким трибуналом води против др Војислава Шешеља.

Скупштина Града Зрењанина  најоштрије осуђује одлуку Жан Клода Антонетија којом се др Војиславу Шешељу притвор још једном продужава на неодређено време.

Срамна одлука председавајућег судије Антонетија ипак не представља изненађење већ само још једну одлуку у непрегледном низу одлука којима се већ дуже од једне деценије континуирано, намерно и систематски крше сва основна људска и процеснаправа најпознатијег политичког затвореника на планети.

Скупштина Града Зрењанина  сматра да је у једанаестој години суђења потпуно неспорно да је др Војиславу Шешељу ускраћено право на суђење у разумном року те да је једини начин да се судки поступак оконча његово моментално и безусловно пуштање на слободу!

Скупштина Града Зрењанина  позива све којима је стало до правде и истине да дигну свој глас против иживљавања антисрпског трибунала над др Војиславом Шешељом који одавно раскринкао смисао постојања овог такозваног суда.

Србија у наредном периоду мора активније да штити људска права својих држављана. Прави начин за то јесте укидање МКСЈ уз помоћ Руске Федерације. У супротном, међународне организације попут ЕУ, међународни кривични трибунали попут МКСЈ, третираће српске држављане као особе ван закона, за које не важе загарантована људска права.

Одборничка група Српске радикалне странке Зрењанина предложила је да се у Дневни ред за данашњу седницу Скупштине Града Зрењанина уврсти и изјашњавање о овом Предлогу декларације о моменталном и безусловном пуштању на слободу др Војислава Шешеља.