Прочитај ми чланак

ПРЕБРОДИЛИ СМО КРИЗУ: У предузећу „Електровојводина“ за један дан запослено 100 чланова СНС

0

У предузећу „Електровојводина“ за један дан запослено је више од 80 страначких активиста, тврде у ДС. Новосадски одбор ове странке затражио је смену министара Лазара Крстића и Зоране Михајловић.

Демократска странка затражила је оставке министара финансија и енергетике Лазара Крстића и Зоране Михајловић јер је у предузећу „Електровојводина“ током једног дана запослено више од 80 страначких активиста.

Новосадски одбор ДС навео је у саопштењу да је реч о страначким активистима Српске напредне странке и Јединствене Србије.

„У среду 4. децембра, након истека радног времена, од 16 часова па све до поноћи, у „Електровојводини“ је запослена армија страначких активиста Српске напредне странке и Јединствене Србије. Сведоци тврде да је за осам сати запослено између 80 и 100 људи“, наводи се у саопштењу.

ДС оцењује да је реч о „кримналном акту“ и о фарси коју спроводи Влада Србије када говори о замрзавању запошљавања у јавном сектору.

„Док влада уводи двогодишњи мораторијум на запошљавање, a млади и образовани људи беже из Србије главом без обзира, под окриљем ноћи запошљава се војска махом необразованих страначких послушника“, пише у саопштењу.

ДС тражи оставке Крстића и Зоране Михајловић због, како наводе „срамног обмањивања грађана Србије и уништавања буџета и будућности Србије“.

 

(РТС)