Прочитај ми чланак

ПРАВИ СЕ БЛЕСАВ Како је Вучић прво ЗНАО па „заборавио“ шта су Скај телефони /ВИДЕО

0

Да Александар Вучић мења изјаве и мишљења практично како му дуне, опште је познато. У појединим ситуацијама код председника Србије настане поптуна амнезија, погађате увек када буде ухваћен у лажи. Тако је било и сада, када су га новинари питали за Скај телефоне, а он се правдао како први пут чује за њих. Међутим, пре само неколико месеци причао је о њима као највећи стручњак.

Скај телефони су ових дана можда и најексплоатисаније речи. Таблоиди оптужују министра одбране Небојшу Стефановића да их је користио и сарађивао са кланом Вељка Беливука, он све то оповргава, док став о свему, као и обично, има Александар Вучић.

Тако је данас, одговарајући на питање о Скај телефонима, председник тврдио како нема појма шта је то, већ да их је помешао са Скајпом?!

– Они, наиме, кажу „Ко зна шта се крије у тим Скај телефонима и Скај апликацијама“. Ја, људи, бре, немам појма ни шта је то. Ја појма немам шта је то. Никад то у животу нисам видео. А плашим се да неки јесу. И из политичког живота. Али, то ћемо да сазнамо у наредним данима и недељама – рекао је Вучић, а онда наставио да понавља како о свему томе не зна ништа:

– А ја појма немам, да вам право кажем. Ја имам један телефон и то сокоћало мењам у две године, кад га полупам негде. Појма немам ни какве су то апликације и телефони, никад у животу нисам чуо. Ја то побркао са оним Скајпом. Првих пет дана када се то појавило ја сам говорио Скајп, они ме исправљају, кажу „Није то Скајп, то је Скај“. Не знам шта је Скај, али добро – истакао је Вучић.

Изгледа да је код председника Србије нагло наступила амнезија, будући да се не сећа да је пре неколико месеци причао о Скај телефонима, говорио је какву ће технику све Србија набавити, између осталог и за дешифровање Скај телефона.

– Циљеви су јачање наших безбедносних и одбрамбених капацитета. Јачаћемо нашу форензику, ДНК анализе, снажићемо опрему за Безбедносну егенцију и за МУП, где можемо да се снажније супротставимо организованом криминалу. Да с лакоћом, а не уз помоћ туђе опреме отварамо Скај телефоне, да отварамо све телефоне које код криминалаца пронађемо – овако је још пре неколико месеци причао Вучић.

Шта се у међувремену догодило и како је напрасно заборавио шта су то Скај телефони који воде ка криминалном клану, остаће мистерија. Јер, одговор на ово питање, као и на нека претходна, сигурно нећемо сазнати.