• Почетна
  • ПОЛИТИКА
  • ПОЗДРАВИМО ПОБЕДНИКА: Позива се народ да на аеродрому дочека Шешеља (Видео)
Прочитај ми чланак

ПОЗДРАВИМО ПОБЕДНИКА: Позива се народ да на аеродрому дочека Шешеља (Видео)

0

seselj-dolazi-foto_fАко је судити по речима заменика председника СРС, актуелна власт треба да се плаши Шешељевог повратка

Српска радикална странка позива све своје симпатизере и присталице, као поштоваоце и следбенике Војислава Шешеља да у среду, 12.11. у 12:35, на београдском аеродрому „Никола Тесла” дочекају Војислава Шешеља који се из хашког притвора, после 11 година, враћа у Београд.

„Поздравимо победника” је слоган под којим ће  Српски радикали дочекати свог лидера на Београдском аеродрому. 

ЗБОГ РАМЕ ЈЕ ЈОШ У ЗАТВОРУ: Шешељ ће дестабилизовати издајнички режим (Видео)

Заменик председника Српске радикалне странке (СРС) Немања Шаровић изјавио је да лидер те странке Војислав Шешељ својим доласком неће изазвати хаос и немире у земљи, већ да ће дестабилизовати „једино издајнички режим“. Он се иначе јутрос (10. новембар) чуо са Шешељем…

„Те приче да ће Шешељ изазвати дестабилизацију или хаос и немире нису тачне. Једино што ће он дестабилизовати је издајнички режим у Србији“, рекао је Шаровић новинарима у центру Београда. Он је казао да је јутрос разговарао телефоном са Шешељем и да му је он рекао да не зна када ће доћи у Србију.

СРС: Деманти на изјаву Расима Љајића

Поводом јучерашње изјаве потпредседника Владе Републике Србије и шефа Савета за сарадњу са Хашким трибуналом Расима Љајића, у којој је рекао да је лекарски тим затражио да се Шешељев повратак одложи за још један дан, као и да се „Шешељ сложио са захтевом лекара“, након разговора са др Војиславом Шешељем задужен сам да медијима пренесем следеће чињенице.

Са Војиславом Шешељем нико из Хашког трибунала, било од лекара или секретаријата није чак ни разговарао на тему када ће се вратити у Београд. Самим тим, Шешељ се није могао сагласити са новим одлагањем повратка у Србију нити би се са тим икада сложио.

Нетачно је да је Војиславу Шешељу неопходна било каква операција како би био у стању да се врати у Београд. Такође, нетачно је да је повратак одложен ради превођења медицинске документације како је најпре саопштио Расим Љајић.

Све техничке процедуре потребне како би др Војислав Шешељ напустио Притворску јединицу УН завршене су у петак 7. новембра, од када његов повратак не зависи од њега већ искључиво од воље Трибунала и Владе Србије.

Према информацијама којима располажемо и ономе што је речено Војиславу Шешељу, једини разлог што председник Српске радикалне странке и даље робија у Хашком трибуналу је захтев Београда да Војислав Шешељ не буде враћен у Србију док се не заврши посета Едија Раме, председника Владе Албаније.

Заменик председника  Српске радикалне странке
Немања Шаровић

 
„Ми и даље проверавамо сваки лет из Хага као што смо то урадили јутрос али ћемо знати пола сата пре него што уђе у авион и тада обавестити јавност“, рекао је Шаровић и истакао да Шешељ „звучи потпуно нормално, мирно и сталожено“ и да му је поручио да се не сме дозволити да се због његовог доласка „упада у еуфорију“.

Упитан да ли му је Шешељ рекао шта су му приоритети у наредном периоду – да ли је то повратак у политицки живот или лечење, Шаровић је одговорио да он никада није напуштао политички живот и да је одувек помно пратио политичку сцену Србије.

Шешељ на митингу СРС-а у суботу

Потпредседник Српске радикалне странке (СРС) Зоран Красић казао је агенцији Бета да ће се председник странке Војислав Шешељ обратити окупљенима на митингу који је заказан за суботу, 15. новембар, у 12.00 на београдском Тргу Републике.

Како је навео, још не зна о чему ће Шешељ све говорити. Красић је казао да ће СРС у среду организовати дочек Шешеља на аеродрому.

„Шта ће бити његови први кораци то нико не зна осим њега и претпостављам да ћемо сви чути на скупу заказаном за 15. новембар“, додао је Шаровић.

Скуп радикала под слоганом „Поздравимо победника“ одржаће се на Тргу Републике, а како је навео Шаровић, на њему очекује велики број грађана не само из Србије него и из Црне Горе и Републике Српске.

„СРС неће дозволити да се деси било шта ружно на скупу али имамо информације да режим на сваки могући начин жели да направи инцидент и баци сенку на долазак Војислава Шешеља“, рекао је Шаровић и нагласио да они неће дозволити да дође до било каквих инцидената због чега су захтевали хитан састанак са начелницима Министарства унутрашњих послова и због чега ће ангажовати и приватно обезбеђење.

„Ако држава жели да скуп прође мирно, она то може и да уради, као што је то било на Паради поноса, али не очекујемо да нас штите као што су штитили те грађане већ да ће полиција професионално радити“, казао ја он.

Према његовим речима, постоје најаве да ће бити забрањено снимање доласка Војислава Шешеља на београдски аеродром на шта су се њима већ жалиле новинарске екипе које су лидера СРС чекале у петак увече.

Према његовим информацијама, зона забране снимања биће од аеродрома па све до аутопута.

„Нема законског ни уставног оквира да се забрани снимање на аеродрому“, поручио је Шаровић и додао да ће радикали са својим сниматељем бити на аеродрому како би га „величанствено дочекали“.

Шешељ у Хагу док не оде Рама

Премијер Србије Александар Вучић лично је тражио од званичника Хашког трибунала да се ослобађање Војислава Шешеља пролонгира најмање до уторка, односно док не буде завршена посета албанског премијера Еди Раме, планирана за сутра. Ово тврди најстарији Шешељев син Никола, а током јучерашњег дана је ову информацију поделио и преко свог Фејсбук профила.

„Војислав је већ пре два дана (петак) могао бити у Србији… Али, пошто је Вучко молио да га не пусте пре него што Рама не заврши посету Србији његов долазак је пролонгиран минимум до уторка… Толико о ‘и’ и ‘али’ а више о овом ћу поставити у току дана кад прочитам Вучићеву дневну штампу…“, написао је Никола Шешељ.

У разговору за „Вести“ Никола још каже како је информацију да је српска власт тражила одлагање ослобађања Шешеља добио управо од свог оца.

461100_111002c2_fНеизвесност траје од петка: Никола Шешељ

– Тата ми је јутрос испричао да је све то чуо унутар зидина Хашког трибунала. Све ствари је раздужио и спаковао се већ у петак и од тада – чека. Чуо је да је Вучић одлагање тражио од челника суда и да је тек потом Расим Љајић изјавио да ће због „компликоване процедуре“ Шешељ стићи у Србију тек после уторка. 

Дестабилизација свести

Никола Шешељ оцењује као неозбиљним тврдње да би повратак Војислава Шешеља могао да произведе дестабилизацију Србије.

– Србија ваљда није Српска напредна странка. Уколико дође до дестабилизације, онда ће доћи искључиво у овој партији коју чине људи који су обигравали око мог оца док је био на слободи – истиче Никола Шешељ. 

Мени је цела ова прича потпуно нестварна. Свака држава чини све да заштити своје грађане, ма шта мислили о њима, само је Србија већи католик од папе, па и кад је мој отац ослобођен, они чине све да се не врати у Србију – каже Никола Шешељ и додаје да је „из исте кухиње“ потекло и објашњење о одлагању ослобађања његовог оца.

– Наводно је потребно да се сакупи сва медицинска документација, да се она „преведе“, а затим и да се „подеси“ дефиблиратор који му је уграђен 2010. године. Па сви ти налази могу да се пошаљу са два клика мишем путем мејла у року од неколико секунди, а подешавање овог апарата траје највише пола сата.

Никола демантује да је лидер радикала требало да у Србију стигне у петак увече, те да је то одложено у последњем тренутку.

– Нема никакве мистерије око ноћног лета из Амстердама нити је реч о Војином хиру, односно о томе да није хтео да уђе у авион у петак увече. Заправо, он не само што није био на аеродрому, већ није ни напуштао своју ћелију – истиче Никола Шешељ и додаје да се његов отац ипак силно обрадовао када је чуо да су га присталице чекали на аеродрому у Београду.

– Мада нико не зна када ће заиста бити пуштен, лично се надам да ће се то догодити што пре, односно да влада са Вучићем неће измислити неки други разлог због ког ће тражити ново одлагање Војиног повратка – закључује саговорник „Вести“. 

Власт без савести

Никола Шешељ је и једини члан ове породице која је јавно замолио власти у Србије да помогну да се лидеру радикала спасе живот.

„Замолио бих господу из Владе да покажу мало људскости у себи и да ми врате оца у Србију да види своју жену, децу и унуке и да проба да победи рак као слободан човек“, написао је Никола Шешељ на свом Фејсбуку, а за „Вести“ појашњава да му се чини да власти у Србији „навијају“ да његов отац што пре умре.

– Фасцинантан ми је овакав игнорантски однос према сопственом држављанину који је 12 година у притвору Хашког трибунала без икакве пресуде. Разумем да га и даље доживљавају као највећег непријатеља, али да би ваљда интереси државе требало да надвладају личне интересе. Тужно и жалосно је што ова држава и даље не жели ништа да учи од Хрвата, муслимана и Албанаца – наглашава наш саговорник. 

(vesti-online, Србин.инфо)