Прочитај ми чланак

ПОВРЕЂЕНИ ИЗ ЗУБИНОГ ПОТОКА: Пуцали су на нас, мучили жене и децу

0

Раденко Миловановић из Зубиног Потока, повређен током јутрошње акције косовске полиције у том месту, каже да су припадници јединица РОСУ пуцали на њих, упадали у куће и малтретирали жене и децу.

– Јурили су ме и пуцали на мене, скочио сам са три-четири метра и повредио ногу, он је дошао до мене и наставио да пуца на мене. Били су маскирани, имали су фантомке и били су под пуном ратном опремом – рекао је Миловановић, који је заједно са повређеним Бобаном Јанићијевићем збринут у Клиничко-болничком центру Косовска Митровица.

– Једноставно, ратно стање…Све су уништили. Ми смо голуруки били, нико на њих није пуцао, како смо се повлачили и постављали препреке да не могу да прођу, они су све рушили и палили. Улазили су у куће, малтретирали жене и децу – испричао је Миловановић.

Он је додао да су припадници РОСУ тукли све који нису могли да побегну, а седам лица је одведено.

– Дошли су са магистралног пута до кућа и кренули да пуцају. Он је дошао мене да убије – рекао је Миловановић.

Миловановић је приликом напада јединица РОСУ задобио затворене повреде десне потколенице, а Јанићијевић отворене повреде леве потколенице.

Начелник Ортопедије Клиничко-болничког центра Косовска Митровица Драгиша Миловић рекао је да су два пацијента задобила повреде доњих екстремитета, да су хируршки и ортопедски обрађени и тренутно су ван животне опасности.

– Очекујемо да током дана урадимо још неке прегледе и анализе, али за сада њихово здравствено стање је задовољавајуће – рекао је Миловић.

Повређене је обишао председник Српске листе Горан Ракић, који је изјавио да покушавају да сазнају где се налази седморо грађана Зубиног потока који су претучени и одведени у непознатом правцу.

                      ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!