Прочитај ми чланак

Повезиван је са Беливуком, а сада је поново награђен функцијом у Влади

0

Функционер СНС Новак Недић, који је у више наврата довођен у везу са кланом Вељка Беливука, остаје на функцији генералног секретара Владе Србије, сазнаје Нова.рс.

Нова Влада Србије би већ сутра могла да одржи своју прву седницу и на њој би требало да буде именован генерални секретар Владе. Ту функцију сада обавља Новак Недић, који се јуче појавио у парламенту, када је премијерка излагала експозе.


Према информацијама нашег портала, Недић ће и даље остати на истој позицији, упркос томе што је повезиван са Вељком Беливуком и припадницима његовог клана, којима се пред Специјалним судом у Београду суди због седам ликвидација и других тешких кривичних дела.

О везама Недића и Беливукове групе оглашавао се Војни синдикат, а о томе су писали и независни медији.

Тако је недавно недељник НИН дошао у посед службене белешке полиције од 11. октобра 2018, која показује како је Недић штитио ту криминалну групу. Судећи према том документу, хапшење хулигана, међу којима су били и припадници навијачке групе Јањичари коју је предводио Беливук, а који су упали и демолирали клуб Комитет, спречио је управо генерални секретар Владе.

Недић се с власником клуба нагодио да повуче изјаву дату на почетку истраге, уз обећање да га више неће дирати и да ће му надокнадити причињену штету. Након тога власник клуба је одустао од гоњења.

Према наводима Војног синдиката, Недић је са жандармом Ненадом Вучковићем, Салетом Мутавим и Вељком Беливуком од фебруара до јуна 2016. године користио стрелиште, наоружање и муницију Војске Србије како би увежбавали гађање из ватреног оружја. То је наведено и у кривичној пријави коју су доставили тужилаштву, а која је одбијена након што су нестали докази.

Није познато да су надлежни органи, односно полиција и тужилаштво, икада испитали Недићеве везе са Беливуком.