Прочитај ми чланак

Потписана повеља о партнерству СРС и Словеначке националне странке

0

Zmago Jelincic Seselj

У Београду је потписана повеља о стратешком партнерству и политичком савезу Српске радикалне странке и Словеначке националне странке. Повељу су потписали лидер радикала проф. др Војислав Шешељ и лидер Словеначке националне странке мр Змаго Јелинчич Племенити. Представници највиших руководстава Српске радикалне странке и Словеначке националне странке постигли су висок степен сагласности двеју политичких партија о свим међународним политичким питањима.

Словеначка национална странка прихвата и подржава стратешки интерес Српске радикалне странке да се све српске земље уједине у саставу Велике Србије, државе у којој ће у слози и љубави живети Срби православци, Срби римокатолици, Срби муслимани и Срби протестанти. Српска радикална странка прихвата и подржава стратешки циљ Словеначке националне странке да се словеначке земље уједине и да словеначки народ живи у јединственој држави којој ће бити прикључене све области на којима, на подручју данашње Хрватске, становништво говори кајкавским дијалектом, с обзиром да модерна лингвистика уопште не сумња да су сви кајкавски говори дијалекти словеначког језика.

Обе странке су против чланства Словеније у НАТО пакту и евентуалног пријема Србије у овај војни савез. Заједнички став је да овај војни савез треба што пре распустити. Српска радикална странка и Словеначка национална странка се залажу за Европу независних држава и слободних народа и противе се чланству Словеније и уласку Србије у Европску Унију.

Руководства обе странке изразила су интерес за чврстом сарадњом како би уз узајамну помоћ лакше реализовали усаглашене стратешке циљеве.

(Србин.инфо)