Прочитај ми чланак

Дачић: Постојимо само СНС и ми, остали само сметају

0

dacic-cacak

Лидер Социјалистичке партије Србије (СПС) Ивица Дачић рекао је данас на предизборној конвенцији у Чачку да у Србији постоје смао два јака, профилисана политичка концепта, умерена левица, а то је СПС и странке око ње и умерена десница којој припада Српска напредна странка (СНС) и странке окупљене у коалицији са њом.

„Остале странке су смао лева сметала“, рекао је Дачић на предизборној конвецнцији коалиције СПС-ПУПС-ЈС која је одржана у Великој сали Дома културе у Чачку. Он је рекао да многе странке, као што су Демократска странка (ДС), Либерално демократска партија (ЛДП) и Нова демократска странка, чувају своје предизборне програме у сефу, да их нико не би видео јер за то у Србији нико неће да гласа.

„Прошли пут нисам хтео да правимо колаицију са (Борисом) Тадићем јер је у тој коалицији требало да буде и (лидер ЛДП-а) Чедомир Јовановић који је говорио да је Република Српска геноцидна творевина, а са људима који такве ставове заступају нама није место у влади. Ми иначе не треба да губимо време на ДС и оне који су настали из ДС, која се размножава као амебе. Њима не смао да није дошло време, њима је истекао рок трајања“, рекао је Дачић.

Он се заложио за већу равноправност и права жена у Србији и истакао да данас оне имају 16 одсто мању плату од мушкараца који имају исту стручну спрему као и године стажа.

Дачић је рекао да ће се СПС заложити да нови Закон о раду мора да дефинише иста права жена као и мушкараца и да оне не буду дискриминсане на послу. Поред Дачића, на предизборној конвенцији говорили су и потпредседник ПУПС-а Милан Кркобабић, лидер ЈС Драган Марковић Палма, председник Градског одбора СПС-а у Чачку Вељко Неговановић и представљени су кандидати за посланике из Моравичког округа.

(Вести)